Hlavní obsah

Teplice - Sparta 0:1Kanonýr Juliš odstřelil Hejkala, trenér nesplnil ultimátum

Teplice

Tři dny po druhém výrazném vítězství nad Celtikem Glasgow se Letenští představili na Stínadlech. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 9. ligového kola zvítězili v Teplicích 1:0. O jediný gól se postaral útočník Lukáš Juliš, který si sedmou trefou pojistil vedení v tabulce střelců. Trenér Severočechů Stanislav Hejkal tak nesplnil ultimátum od vedení klubu, že musí získat tři body, jinak se jejich cesty rozejdou. Druhá Sparta ztrácí jeden bod na vedoucí Slavii, která má ovšem podvečerní zápas s Brnem k dobru. Teplice jsou jen bod nad sestupovým propadlištěm.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Mareš z Teplic a Dominik Plechatý ze Sparty

Článek

Vítězná sestava se nemění, ale letenský kouč Kotal musel. Hancko si obnovil zranění a Pavelkovi vystavilo stop vyloučení v minulém kole. Obranu aspoň vyztužil navrátilec Čelůstka a teprve podruhé se do základní jedenáctky dostal mladý Souček.

Velké problémy se sestavou měli Severočeši. K řadě absencí se před zápasem navrch připojilo několik pozitivně testovaných. Trenér Hejkal tak ke svému zápasu o všechno musel povolat i hráče z béčka, aby zaplnil lavičku náhradníků...

Kanonýr Juliš s uvítáním dlouho nečekal, hned v první minutě trefil tyč domácí branky. Tutovku z malého vápna spálil Vindheim, Sparta byla živější a důraznější v soubojích. Z úvodního tlaku nicméně nic nevytěžila a postupně narážela na zformovanějšího soupeře.

Všem teplickým trampotám ještě nebyl konec, po půlhodince musel odstoupit zraněný stoper Mareček. Dočkal uvolnil do šance Karlssona, jehož nájezd zneškodnil brankář Němeček, další šanci pak rychlý Švéd zadrbal sám. Domácí urputně bránili, směrem dopředu však byli neškodní, hrálo se jen na jejich branku.

V nástupu do druhé půle se přes Černého protlačil do šance Juliš, z bezprostřední blízkosti ovšem skvělého Němečka neprostřelil.

Až v 65. minutě teplická tvrz padla. Po Nitově rychlém výkopu hosté sehráli parádní akci. Juliš s Karlssonem ji rozvinuli, Dočkal přesně odcentroval a Juliš na zadní tyči podobně jako ve čtvrtek proti Celtiku zasunul míč do odkryté branky.

Vyrovnat mohl v závěru Žitný, ale přestřelil. Zatímco Letenští tak po dvou kolech bez bodového zisku zase zabrali, Teplice čtyři kola za sebou nebodovaly a celkově prohrály sedm z posledních osmi.

Fotbalová liga - 9. kolo:
FK Teplice - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 65. Juliš. Rozhodčí: Královec - Moláček, Mokrusch - Berka (video). ŽK: Jukl, Radosta - Souček. Bez diváků.
Teplice: Němeček - Mareček (30. Radosta), Ljevakovič (69. Kováč), Shejbal - Černý, Kučera, Jukl, Moulis - Trubač, Žitný - Mareš. Trenér: Hejkal.
Sparta: Nita - Plechatý, Čelůstka, Krejčí mladší - Vindheim (88. Plavšič), Trávník, Souček, Dočkal, Hanousek (56. Krejčí starší) - Juliš, Karlsson (71. Minčev). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: