Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 4:3 SNHanzl rozhodl v nájezdech o výhře Litvínova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jarůšek 1 : 0
25. Kolouch 1 : 1
32. Zygmunt 2 : 1
32. Kolouch 2 : 2
50. Balinskis 3 : 2
53. Bambula 3 : 3
65. Hanzl 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova sice doma třikrát vedli v dohrávce 6. kola Tipsport extraligy nad Olomoucí, nakonec ale výhru nad Hanáky vybojovali až po samostatných nájezdech. Druhý bod vystřelil v sedmé sérii nájezdů pro Vervu Hanzl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Richard Jarůšek z Litvínova se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Severočeši šli do vedení po pouhých 19 sekundách, když získali puk po zaváhání Hanáků a Jarůšek pohotovým zakončením překonal Konráda po tečovaném pokusu Demela. Přes svižný start ale jinak úvodní dějství příliš vzruchu nenabídlo.

Mnohem více událostí se vešlo do druhé třetiny. V jejím úvodu se Olomoučtí bránili dlouho jen ve čtyřech, v závěru druhého z trestů ale dokázali sami udeřit. Kolouch vzal na sebe přečíslení dvou na jednoho a prostřelil brankáře Godlu.

Jarůšek ujel v polovině 27. minuty, jenže Konrád měl v minisouboji navrch. Před polovinou základní hrací doby fauloval strážce domácí branky Godla Bambulu a Olomoučtí měli k dispozici trestné střílení. Nahodil ho však neproměnil. Uběhlo ale jen 39 sekund a Kolouch se po Švrčkově nahození postaral svou druhou dnešní trefou o nápravu.

Jenže domácí velmi rychle odpověděli - za necelou minutu vyrovnal díky povedené teči Zygmunt. Tým Vervy měl pak do druhé přestávky blízko k dalším zásahům, jenže Konrád měl porci štěstí, když pokusy Lukeše a Zdráhala rozezvučily tyčku.

Ve 46. minutě Vyrůbalík nabídl chybou velkou možnost Zygmuntovi, jenže ten při zakončení minul. O chvilku později neuspěl ani Myšák. V polovině třetí části se však při přesilovce prosadil Balinskis a Litvínovští přece jen překlopili vedení zpět na svou stranu.

Jenže už o necelé tři minuty později byl ve správnou chvíli na správném místě Bambula a úspěšnou dorážkou zařídil znovu smírný stav. Lukeš mohl vrátit vedení na stranu domácích, ale Konrád se štěstím puk vytěsnil. Pokračovalo se tak prodloužením.

V něm byli blíže zisku druhého bodu domácí. Do skvělé pozice pro zakončení se dostal Látal, jenže ztroskotal na Konrádovi, krátce poté skončil Jarůškův pokus na brankové konstrukci. Rozhodnout tak musely nájezdy. Na vedoucí gól Gerháta z první série odpověděl ve čtvrté Knotek, v sedmé sérii už se mu to ale po Hanzlově úspěšném pokusu nepovedlo.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Jarůšek (Demel, P. Zdráhal), 32. Zygmunt (Havelka, L. Doudera), 50. Balinskis (V. Hübl), rozhodující sam. nájezd M. Hanzl - 25. Kolouch (Olesz), 31. Kolouch (Švrček, V. Tomeček), 53. Bambula (J. Knotek, Burian). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Pešek, Gerát. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Demel, Balinskis, L. Doudera, Kudla, Ščotka - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, Gerhát, Petružálek - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Valenta - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - Valský, Kusko, Olesz - V. Tomeček, Kolouch, Mácha. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: