Hlavní obsah

Spartak - Soči 4:1Radil rozhodl prvním hattrickem v KHL o výhře Spartaku

Aktualizováno

Útočník Lukáš Radil rozhodl v KHL hattrickem o vítězství hokejistů Spartaku Moskva nad Soči 4:1. Tři góly v jednom utkání vstřelil poprvé po letošním návratu do moskevského klubu z NHL i vůbec za celou dobu působení v soutěži. Prosadil se při hře pět na pět, v přesilovce a také při power play do prázdné branky. U gólu na 3:1 mu asistoval Robin Hanzl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Radil.

Článek

V říjnu už to bylo druhé Radilovo tříbodové utkání, před týdnem se podílel na výhře 3:0 nad Dynamem Minsk dvěma góly a asistencí. Nyní má na kontě deset branek a na jedinou se přiblížil k nejlepšímu českému střelci v soutěži Dmitriji Jaškinovi.

Brankář Roman Will zneškodnil 32 střel a pomohl Čeljabinsku k výhře 2:1 na ledě Chabarovsku. Domácí hráč Michal Jordán si připsal asistenci, stejně jako Lukáš Sedlák ve vítězném mužstvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Roman Will v dresu národního týmu.

Zápas začal jako souboj českých brankářů Willa a Marka Langhamera, ten ale vynechal druhou třetinu poté, co dostal trest na 2+10 minut za nepovolenou výstroj. Dvacet minut v domácí brance strávil Jevgenij Alikin, pak se Langhamer na led vrátil.

Willa překonal pouze Vladimir Butuzov v 47. minutě. Rychlý protiútok založil obránce Jordán, který obral soupeře o puk a přihrál Alexandru Poluninovi. Po snížení na 1:2 už v Chabarovsku před dvěma tisícovkami diváků další branka nepadla.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - Čeljabinsk 1:2 (Jordán - Sedlák oba 0+1),
Kunlun Red Star - CSKA Moskva 2:3
Spartak Moskva - HK Soči 4:1 (za domácí Radil 3+0, Hanzl 0+1)
Dinamo Minsk - Čerepovec 1:2 v prodloužení

Reklama

Související témata: