Hlavní obsah

Beer Ševa - Slavia 3:1Slavii se v Izraeli vstup do Evropské ligy krutě nepovedl, za hrubé chyby zaplatila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Agudelo 1 : 0
75. Provod 1 : 1
86. Acolatse 2 : 1
88. Acolatse 3 : 1
Záznam online reportáže

Petach Tikva/ Praha

Vykročení do základní skupiny Evropské ligy fotbalistům pražské Slavie krutě nevyšlo. V Izraeli dopadli v konfrontaci s Beer Ševou vlastně ještě hůř než hráči Plzně v play off této soutěže. Samozřejmě výsledkově, protože protivníka sice prakticky celý zápas přehrávali, fotbalově měli navrch, šancí si vytvořili spoustu, jenže za tři dětinské chyby, v jejichž velkovýrobě vynikl hlavně Hovorka, draze zaplatili. Izraelský protivník je nesmlouvavě trestal, takže český mistr nakonec prohrál 1:3. Příležitost k nápravě reputace bude mít už za týden, kdy v Praze hostí bundesligový Leverkusen.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Slávista Lukáš Provod (vpravo) v souboji o míč s Orem Dadiou.

Článek

První šance a také první střela na bránu Slavie, a hned skončila gólem. Laciným a naprosto zbytečným. Přitom stačilo, aby Hovorka balon mířící do šestnáctky odkopl. Kamkoli, protože čas prvního poločasu se už beztak téměř naplnil, když Dadia po rychlém výpadu hledal některého z nabíhajících spoluhráčů.

Hovorka se ovšem s gólmanem Kolářem nedohodl, míč mezi nimi proletěl a kolumbijský legionář ve službách Beer Ševy Agudelo si nemohl ideálnější příležitost ke skórování přát. Samozřejmě že ji proměnil a dostal svůj tým do vedení.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Radost fotbalistů Beer Ševy po úvodním gólu v duelu Evropské ligy s pražskou Slavií.

Přitom Pražané byli od samého začátku aktivnější. I míč měli takřka ze sedmdesáti procent pod kontrolou, protože fotbalisté Beer Ševy kopírovali taktiku, která jim v play off dopomohla k výhře a vyřazení Plzně. Převaha Trpišovského svěřenců však nepřinášela ani šance, natož góly. A to Slavia vyrukovala s dvojicí útočníků Teclem a Musou.

Foto: www.slavia.cz

V první velké šanci se v duelu s Beer Ševou ocitl Stanislav Tecl, gólman ale jeho střelu vykopl..

Cestu k soupeřově bráně však přes zhuštěnou domácí obranu hledala těžce, neboť Beer Ševa se v první řadě snažila, aby se vyvarovala chyby. I třeba za cenu odkopů kamkoli, jen si prostě nekomplikovat život. Proto se až v 34. minutě nabídla Traorému první příležitost k ohrožení soupeřovy brány, jenže jeho střela mířila přímo na gólmana.

„Trpělivost," nepřestával vyzývat své svěřence slávistický kouč jistý si tím, že šance přijdou. Teclovi se v závěru první půle skutečně nabídla, ale i jeho ránu stačil gólman Levita vykopnout.

Foto: www.slavia.cz

Střelecký pokus Petara Musy cíl nenašel.

Na nečekaně inkasovaný úder těsně před přestávkou samozřejmě Trpišovský reagoval. Nejprve nasazením Stanciua, který se na první poločas díval jen z lavičky, po necelé čtvrthodině pak ještě dvojnásobným střídáním.

Jeho tým už soupeře výrazně přehrával, přitiskl ho k šestnáctce, nepouštěl ho prakticky za půlící čáru, jenže vytoužené vyrovnání nepřicházelo. Střelu Oscara výborný Levita zlikvidoval, střílený centr Malinského vykopl, po hodině hry si poradil jak s ránou Stanciua, tak i následnou dorážkou Kuchty.

Ani další pokus Stanciua sice cíl nenašel, čtvrthodiny před koncem se ale rumunský legionář přece jen postaral o vyrovnání. Perfektně našel Provoda a ten z voleje prostřelil všechno, co mu stálo v cestě.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Stanislav Tecl (vpředu) sy kryje míč před Loaiem Tahou z Beer Ševy.

Tlak Slavie pokračoval a domácí se dál jen bránili.

Mnohdy až zoufale, takže se ani za půlící čáru už nepouštěli. Taktika založená na defenzivě a vyčkávání jim však vyšla dokonale. Čtyři minuty před koncem po prvním nebezpečném výpadu znovu za přispění chybující slávistické obrany, která nechala Acolatsemu přemíru prostoru a času, aby skóroval, minutu na to aby udeřili potřetí a zápas definitivně rozhodli.

Hovorka podruhé v utkání hrubě chyboval, nechal si sebrat míč a Nizozemec v dresu Beer Ševy Acolatse jeho minelu ztrestal z velké dálky přesně cíleným lobem.

1. kolo základní skupiny C Evropské fotbalové ligy:
Hapoel Beer Ševa - Slavia Praha 3:1 (1:0)
Branky: 86. a 88. Acolatse, 45. Agudelo - 75. Provod. Rozhodčí: Visser - Nijssen, Vanyzere (všichni Belg.). ŽK: Bareiro, Josué, Miguel Vítor, Varenne - Stanciu. Bez diváků.
Beer Ševa: Levita - Dadia, Miguel Vítor, Taha (46. Tzedek), Kabha, Goldberg - Sallalich (79. Yosefi), Bareiro, Josué (89. Keltjens), Acolatse (89. Varenne) - Agudelo (70. Meli). Trenér: Abukasis.
Slavia: Kolář - Kúdela, Hovorka, Bořil - Malinský (58. Masopust), Traoré (46. Stanciu), Oscar (90. Sima), Ševčík (75. Lingr), Provod - Tecl (58. Kuchta), Musa. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen