Hlavní obsah

Karviná - Ml. Boleslav 0:0Karviná na tým z města automobilů nevyzrála ani na pátý pokus

Fotbalisté Karviné remizovali v 5. kole první ligy s Mladou Boleslaví bez branek. Slezané doma v nejvyšší soutěži nad středočeským týmem nezvítězili ani na pátý pokus a podruhé za sebou remizovali. Boleslav po minulé úvodní výhře v ligovém ročníku podruhé po sobě bodovala.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Boleslavi Petr Mikulec chytá střelu v ligovém utkání na hřišti Karviné.

Článek

Domácí začali náporem a během prvních 10 minut podnikli několik zajímavých akcí. Bartošák nabil před vápnem Mikušovi, který ale pálil nad. V 15. minutě těsně nedosáhl na míč Papadopulos, Ostrákův pokus pak postrádal razanci.

Hosté se poprvé pořádně dostali k ohrožení karvinské branky až v 28. minutě. Z pravé strany centroval Fulnek a prodloužený balon se snažil zasáhnout Mazáň, brankář Neuman byl ale u míče včas.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Christián Herc z Karviné a Jakub Klíma z Boleslavi.

Na druhé straně se po Ostrákově přímém kopu snažil o zakončení Papadopulos, v pádu ale trefil jen nohy hostujícího obránce. Středočeši se pak na delší čas dostali do hry, ale hlavička Maška šla vedle. Ve 44. minutě domácí Herc vystřelil jen do středu brány.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Pálí Jakub Fulnek z Mladé Boleslavi, blokovat střelu se snaží Tomáš Ostrák z Karviné.

V druhé půli hosté přidali a v 64. minutě měli velkou šanci. Po centru Zahustela zkoušel zakončit střídající Drchal, ale domácí míč odvrátili a na další centr těsně nedosáhl Douděra. Jinak by mířil téměř do odkryté branky.

Na druhé straně byli v brejku Ostrák s Gubou, první jmenovaný ale jen trefil Tatajeva. Během minuty pak měli dvě velké šance hosté. Drchal nejprve pouštěl míč na Douděru, kterého v 76. minutě skvěle vychytal Neuman. Drchal pak mířil dělovkou těsně vedle.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Karviné před zahájením zápasu.

Na druhé straně měl velkou šanci Papadopulos, který pálil z malého vápna těsně vedle tyče. Domácí v závěru stupňovali tlak, ale Herc ani Ostrák neuspěli. Stejně se vedlo hostujícímu Budínskému.

5. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Denev - Mojžíš, Bureš. ŽK: Mazáň, Budínský (oba Boleslav). Diváci: 1950 (limit 2000 diváků na stadionu).
Karviná: Neuman - Ndefe, Santos, Šindelář, Twardzik - Mikuš (89. Janečka), Herc, Qose (80. Jursa), Bartošák (68. Guba) - Ostrák (89. Dramé) - Papadopulos. Trenér: Jarábek.
Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tatajev, Křapka - Zahustel, Túlio, Budínský (90.+2 Gabriel), Mazáň - Fulnek (60. Douděra), Škoda (70. Ikaunieks), D. Mašek (60. Drchal). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: