Hlavní obsah

Wolves - Manchester City 1:3Manchester City na úvod ligy oplatil Wolverhamptonu porážky

Aktualizováno

Vicemistr anglické fotbalové ligy Manchester City vstoupil do nového ročníku soutěže výhrou 3:1 ve Wolverhamptonu. Góly vítězů dali Kevin De Bruyne z penalty, Phil Foden a Gabriel Jesus. Svěřenci Pepa Guardioly tak oplatili Wolverhamptonu dvě porážky z uplynulé sezony Premier League. Zahajovací zápas nejvyšší soutěže zvládli Citizens podesáté v řadě, čímž vyrovnali rekord Aston Villy z let 1892 až 1901.

Foto: Nick Potts, Reuters

Fotbalista Manchesteru City Kevin De Bruyne dává gól z penalty proti Wolves.

Článek

Fotbalisté Aston Villy, kteří se v minulé sezoně zachránili v Premier League až v posledním kole, začali výhrou 1:0 nad Sheffieldem United. Nový gólman birminghamského celku Emiliano Martínez se blýskl chycenou penaltou.

Aston Villa hrála už od 12. minuty přesilovku poté, co hostující obránce John Egan držel v sólovém úniku Ollieho Watkinse a viděl od rozhodčího rovnou červenou kartu.

Foto: Julian Finney, Reuters

Conor Hourihane z Aston Villy během utkání s Sheffieldem.

Do největší šance prvního poločasu se ale dostali United, kteří kopali penaltu. Střelu Johna Lundstrama však vystihl Martínez, jenž přišel do Aston Villy minulý týden po desetiletém působení převážně v roli náhradníka v Arsenalu.

Vítězný vstup do sezony zajistil domácím obránce Ezri Konsa, jenž vstřelil v 63. minutě hlavičkou po rohu jediný gól zápasu. Sheffield prohrál i druhé utkání v novém ročníku a znovu neskóroval.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Aston Villa - Sheffield United 1:0 (63. Konsa)
Wolverhampton - Manchester City 1:3 (78. Jiménez - 20. De Bruyne z pen., 32. Foden, 90.+5 Gabriel Jesus).

Reklama

Související témata: