Hlavní obsah

Liberec - Karviná 1:1Karvinský Santos šokoval Liberec v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Mosquera 1 : 0
90. Santos 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce v neděli promarnili šanci posunout se na třetí místo ligové tabulky před Plzeň. Slovan sice nad Karvinou od 55. minuty vedl, jenže v poslední minutě modrobílému týmu sebral stoprocentní bodový zisk po nedorozumění v obraně Santos. Slovan doma remizoval s Karvinou 1:1.

Článek

Kouč Pavel Hoftych pošetřil na čtvrteční zápas 3. předkola Evropské ligy na půdě rumunského FCSB Hromadu, Peška a Júsufa Hilála, místo nich na Karvinou vyrukoval v základní sestavě s Chalušem, Matouškem a Rabušicem v rozestavení 3-5-2.

V minulém kole se Spartou se Karviná nechala strhnout a inkasovala pět gólů, venku U Nisy naopak hrála v obraně velmi pozorně. Slovan dobýval branku hostí dlouho marně. V prvním poločase mu Karvinští nedovolili větší šanci. Modrobílí ohrozili branku soupeře prakticky jen ze standardních situací. Ve 27. minutě po jedné z nich hlavičkoval Mara vedle tyče.

Ani hosté si však vážnější příležitost ke skórování nevypracovali, byť několikrát zahrozili z rychlých brejků. Po jednom z nich spadl ve 33. minutě po souboji ve vápně Mikuš, penalty se však dožadoval marně.

Santos si připsal první ligovou trefu

Obrana hostů poprvé povolila deset minut po přestávce. Ve vápně se šikovně přes dva soupeře uvolnil Mara a vystřelil. Jeho pokus sice zastavil Mosquera, ale levačkou ještě dokázal z otočky vystřelit ke vzdálenější tyči a míč zaplul do sítě. Kolumbijec vstřelil v modrobílém dresu už čtvrtý gól a v lize se trefil potřetí v řadě.

Deset minut před koncem vystřelil zdálky Santos, Nguyen byl však pozorný. Brazilec se však gólu přeci jen dočkal. V poslední minutě normální hrací doby se po dlouhém nákopu do vápna prosadil zblízka a svým premiérovým gólem v české lize zmrazil modrobílé.

Slovan Liberec - MFK Karviná 1:1 (0:0)
Branky: 55. Mosquera - 90.+1 Santos. Rozhodčí: Musil - Koval, Hock. ŽK: Tijani - Qose, Santos, Papadopulos. Diváci: 3382 (omezený počet).
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Tijani, Mikula - Chaluš - Matoušek (59. Pešek), Beran (59. Hilál), Mara, Mosquera (84. Fukala) - Rabušic (69. Cancola). Trenér: Hoftych.
Karviná: Bolek - Ndefe, Santos, Šindelář, Bartošák (78. Twardzik) - Mangabeira (71. Guba) - Ostrák (81. Janečka), Herc, Qose (81. Dramé), Mikuš - Papadopulos. Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: