Hlavní obsah

Juventus - Sampdoria 3:0Juventus s Pirlem vykročil vítězně za obhajobou titulu

Aktualizováno

Trenér Andrea Pirlo prožil v neděli vítěznou soutěžní premiéru na lavičce fotbalistů Juventusu Turín. Obhájci titulu porazili v úvodním kole italské ligy doma 3:0 Samporii Janov, za kterou odehrál celý zápas český záložník Jakub Jankto.

Článek

První gól obstaral při svém debutu v dresu "Staré dámy" Dejan Kulusevski, kteý loňskou sezonu strávil na hostování v Parmě. Dvacetiletý Švéd je s Moise Keanem jediným hráčem narozeným po roce 2000, jenž už nastřílel v Serii A alespoň 11 branek.

Další gól přidal v 78. minutě z rohového kopu Leonardo Bonucci a trefil se i Cristiano Ronaldo, který v závěru využil kolmici za obranu z kopačky Aarona Ramseyho. Juventus porazil Sampdorii doma pošesté v řadě.

Janov se zapsal do historie

Neapol zvítězila 2:0 na hřišti Parmy, s kterou v minulé sezoně oba soutěžní zápasy prohrála. O vítězství hostů rozhodli ve druhém poločase Dries Mertens a Lorenzo Insigne.

Nejprve v 63. minutě Mertens poslal do sítě odražený míč v pokutovém území a za čtvrt hodiny přidal pojistku podobným způsobem po rychlém brejku Insigne. Kapitán Neapole stylově oslavil svůj 350. start v dresu "Partenopei". V klubových statistikách je podle počtu odehraných utkání pátý, na prvního Marka Hamšíka ztrácí 170 utkání.

Janov vykročil k vítězství 4:1 nad Crotone dvěma góly v úvodní desetiminutovce, což se povedlo v zahajovacím utkání sezony naposledy Turínu v ročníku 1976/77. Následně přidali dvě branky i nováčci v týmu Davide Zappacosta a Marko Pjaca. Čestný zásah nováčka soutěže zaznamenal Emmanuel Riviére.

Italská fotbalová liga - 1. kolo
Parma - Neapol 0:2 (63. Mertens, 77. Insigne)
FC Janov - Crotone 4:1 (6. Destro, 9. Panděv, 34. Zappacosta, 75. Pjaca - 28. Riviére)
Sassuolo - Cagliari 1:1 (87. Bourabia - 77. Simeone)
Juventus Turín - Sampdoria Janov 3:0 (13. Kulusevski, 78. Bonucci, 88. Ronaldo)

Reklama