Hlavní obsah

Slavia - Teplice 5:1Sešívaní se naladili na Ligu mistrů, oslabenému soupeři dali bůra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Olayinka 1 : 0
13. Stanciu 2 : 0
27. Musa 3 : 0
52. Holeš 4 : 0
63. Mareš 4 : 1
68. Takács 5 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Napravit dojem po remíze s Pardubicemi, naladit se na klíčové bitvy o Ligu mistrů a ušetřit co nejvíce sil před úterním zápasem s dánským Midtjyllandem. Všechny plánované body fotbalisté pražské Slavie splnili ideálně. V úvodním utkání 4. kola Fortuna ligy porazili oslabené Teplice hladce 5:1. Severočeši brzy přišli o přísně vyloučeného Heidenreicha a po necelé půlhodině prohrávali o tři góly. Sešívaní se v neúplně tabulce vrátili na první příčku před Spartu, která má ovšem nedělní utkání se Zlínem k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání fotbalistů Slavie během utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Minulá ztráta v Ďolíčku a blížící se úterní duel s dánským mistrem se promítly do základní sestavy sešívaných. Trenér Trpišovský v ní udělal tři změny, místo Hovorky, Masopusta a Tecla nastoupili Zima, Holeš a Musa.

Tentokrát mohli být slávisté v klidu, všechno běželo podle jejich ideálního scénáře. Hned ve 2. minutě nechali hosté ve vápně trestuhodně příliš prostoru Olayinkovi a nigérijský útočník oslavil druhý zápas v základní jedenáctce po vážném zranění prvním gólem. Heidenreich totiž nešťastně tečoval míč mimo dosah brankáře. Teplicím vzápětí svitla naděje, když videorozhodčí Adámková přezkoumávala situaci v šestnáctce červenobílých.

Penalta se však nekopala, a pak přišla pro hosty pohroma. Stanciu schoval svou střelu do klubka hráčů před Grigarem a technicky přidal druhý gól. Hned po něm musel trenér Hejkal vystřídat dva zraněné Nazarova a Řezníčka. Ve 20. minutě se pak ze hřiště poroučel další stoper Heidenreich, protože za souboj rameno na rameno s Musou na hranici vápna mu rozhodčí Marek ukázal hodně přísnou červenou kartu.

Hrůznou pasáž vyšperkovali Severočeši eskapádou, jaká se na ligové scéně jen tak nevidí. Zkušený Mareček naslepo zahrál malou domů do míst, kde předpokládal Grigara. Jenže gólman si nelogicky ustoupil do strany tak, že nechal branku prázdnou, takže když šanci zavětřil Musa, připsal si neuvěřitelně snadnou trefu.

Běžela teprve 26. minuta a Teplice by z utrpení vysvobodil snad jen pověstný ručník hozený do ringu...

Ve druhém poločase jejich zlý sen pokračoval. Holeš se parádně trefil do šibenice, takže deset minut po přestávce mohl kouč Trpišovský s klidem provést hned trojí střídání.

Teplický Trubač pak došel pro penaltu, kterou Mareš po Coufalově faulu proměnil. Slavia doma inkasovala poprvé od 8. března, kdy se v derby trefil sparťan Tetteh. Potupnému bůru ovšem hosté neušli. Zdálo se sice, že centrující Olayinka už byl s míčem v autu, rozhodčí však po přezkoumání Takácsův gól uznali.

Fotbalová liga - 4. kolo:
Slavia - Teplice 5:1 (3:0)
Branky: 2. Olayinka, 13. Stanciu, 26. Musa, 52. Holeš, 68. Takács - 63. z pen. Mareš. Rozhodčí: Marek - Horák, Batík - Adámková (video). ŽK: Coufal, Kuchta (Slavia). ČK: 20. Heidenreich (Teplice). Diváci: 10 185.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil (55. Karafiát) - Holeš (76. Tecl) - Provod, Stanciu (55. Lingr), Ševčík (55. Takács), Olayinka - Musa (71. Kuchta). Trenér: Trpišovský.
Teplice: Grigar - Nazarov (14. Kodeš), Heidenreich, Vondrášek - Černý, Mareček, Trubač (72. Knapík), Žitný (82. Ljevakovič), Vukadinovič - Řezníček (15. Mareš), Moulis (82. Hyčka). Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: