Hlavní obsah

Arsenal - Liverpool 2:1Arsenal slaví výhru nad mistry, Tottenham navázal na úspěch z derby

Londýn

Fotbalisté Tottenhamu navázali na nedělní triumf v derby s Arsenalem a v anglické lize zvítězili v Newcastlu 3:1. Utkání 36. kola vyhrál i Manchester City, který porazil Bournemouth 2:1. Wolverhampton neudržel vedení v Burnley, které díky penaltě v šesté nastavené minutě vyrovnalo na konečných 1:1. Útočník Matěj Vydra odehrál za Burnley druhý poločas. Mistrovský Liverpool sice vedl po trefě Maného na hřišti Arsenalu, ale nakonec prohrál 1:2.

Foto: Shaun Botterill, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu sice vedli na hřišti Arsenalu, ale nakonec na body nedosáhli.

Článek
Fotogalerie

Tottenham šel do vedení v první půli i přes střeleckou převahu soupeře, prosadil se Son Hung-min. Newcastlu se podařilo vyrovnat v 56. minutě zásluhou Matta Ritchieho.

Krátce nato ale hosté znovu strhli vedení na svou stranu zásluhou Harryho Kanea, který dal 200. branku v klubové kariéře. V závěru utkání zpečetil výhru "Kohoutů" dorážkou po brejku znovu kapitán anglické reprezentace Kane. Tottenham se v neúplné tabulce posunul na sedmé místo před Sheffield United, který má čtvrteční zápas s Leicesterem k dobru.

Foto: Owen Humphreys, Reuters

Kanonýr Tottenhamu Hotspur Harry Kane slaví, dal 200. branku v klubové kariéře.

Třetí výhru Manchesteru City v řadě řídil David Silva. Španělský záložník nejprve po šesti minutách hry z přímého kopu s pomocí břevna překonal brankáře Aarona Ramsdalea, o půl hodiny později vyslal do pokutového území skórujícího Gabriela Jesuse.

Domácí mohli znejistět v 59. minutě, branku Joshuy Kinga však odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Hosté přeci jen dokázali snížit, trefa Davida Brookse z 88. minuty už ale jen zmírnila porážku Bournemouthu.

Wolverhampton se po bezgólové první půli dostal do vedení čtvrt hodiny před koncem, z dorážky se 17. trefou v ročníku prosadil Raúl Jiménez. "Vlci" však těsný náskok neudrželi. Chris Wood byl v nastavení při snaze trefit míč "nůžkami" faulován a následnou penaltu sám proměnil. Wolverhampton se ztrátou bodů nejspíš připravil o naději na čtvrté místo zaručující účast v Lize mistrů.

Foto: Shaun Botterill, Reuters

Nespokojený manažer Liverpoolu Jürgen Klopp během utkání Premier League.

V posledním středečním utkání přijel na půdu Arsenalu mistrovský Liverpool a od 20. minuty Reds vedli po zásahu kanonýra Maného, který dostal na malé vápno přihrávku mezi obránce a bez problémů skóroval. Ještě do přestávky ale Kanonýři skóre otočili.

Nejprve využil hrubky obrany hostů Lacazette a sám před gólmanem nezaváhal. Když si pak krátce před poločasem vybrala defenziva Liverpoolu další slabší chvilku, skóroval Nelson a Arsenal šel do vedení. To již udržel a připsal si cennou výhru.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Burnley - Wolverhampton 1:1 (90.+6 Wood - 76. Jiménez)
Manchester City - Bournemouth 2:1 (6. D. Silva, 39. Jesus - 88. Brooks)
Newcastle - Tottenham 1:3 (56. Ritchie - 60. a 90. Kane, 27. Son Hung-min)
Arsenal - Liverpool 2:1
Branky: 32. Lacazette, 44. Nelson - 20. Mané.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články