Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 3:0Po zisku poháru razítko na třetí místo, Kozák soupeří o korunu s Musou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hložek 1 : 0
48. Kozák 2 : 0
62. Kozák 3 : 0
Záznam online reportáže

Týden se Letenským povedl. Ve středu fotbalisté pražské Sparty získali v Liberci domácí pohár a v neděli si potvrdili konečně třetí místo v tabulce. Ve 4. kole skupiny o titul Fortuna ligy porazili Jablonec 3:0 a jejich útočník Libor Kozák se dvěma trefami srovnal v čele tabulky střelců na čtrnácti gólech se slávistou Musou. Tým ze Střelnice zůstává pátý a v posledním kole bude na dálku soupeřit s Libercem o čtvrtou příčku znamenající jistotu předkola Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost sparťanů! Adam Hložek oslavuje trefu do sítě Jablonce se svým jmenovcem Karabcem.

Článek
Fotogalerie

Pět změn proti základní sestavě ve středečním finále udělal trenér Kotal. Jeho protějšek Rada byl vzhledem k počtu absencí rád, že dal vůbec dohromady obstojnou jedenáctku.

Před týdnem na Slavii načal Jablonec gól hned z osmé minuty. Na Letné inkasoval ještě o pět minut dříve... Stoper Hancko zachytil útok soupeře a ihned založil bleskovou akci. Vpředu našel Karabce, mladík rozhodil do křídla na Hanouska a jeho centr poslal Hložek patičkou za zády do sítě. Letenský klenot tak mazácky oslavil posun na hrot, připsal si již sedmý gól v sezoně.

Severočeši nic nebalili, Matoušek i Acosta ovšem ztroskotali na brankáři Nitovi. Rumunský gólman, který se dost možná se Spartou loučí, pak i s nasazením vlastního zdraví a nárazu do tyče předvedl skvělý zákrok proti Doležalově hlavičce a nepovolil tak trápícímu se kanonýrovi vstřelit jeho první jarní gól. Domácí měli navíc i štěstí, když ve vzniklém zmatku dotlačil Krejčí míč na tyč vlastní branky.

Sparta byla v obraně hodně bezstarostná, Nita musel mužstvo podržet i při Hübschmanově šanci.

Také třetí minuta druhé půle byla pro Jablonec osudná. Sáček hrající s kapitánskou páskou si připsal asistenci a Kozák, který o přestávce na hrotu vystřídal Hložka, byl u míče dříve než brankář Hanuš a vstřelil svůj třináctý gól v sezoně.

Ve stejnou chvíli se mu v Liberci o jednu trefu vzdálil slávistický kanonýr Musa, jenže sparťan ho brzy dohnal. Skvělou práci odvedl znovu Hancko, opět zachytil akci protivníka, s míčem na noze přesprintoval půl hřiště, ideálně ho naservíroval Kozákovi a kanonýr se nemýlil. Reakce diváků byla netradiční, začali skandovat jméno nahrávajícího hráče. Hanckova akce si ovace zasloužila.

Kozák měl šanci ještě minimálně na jeden další gól, ale skóre se už nezměnilo. Jablonec již pět kol po sobě nevyhrál.

Fotbalová liga - 4. kolo skupiny o titul:
Sparta Praha - FK Jablonec 3:0 (1:0)
Branky: 48. a 62. Kozák, 3. Hložek. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka - Zelinka (video). ŽK: Sáček - Kratochvíl, Sýkora, Hämäläinen. Diváci: 3700 (limit 5000 osob na stadionu).
Sparta: Nita - Sáček, Štetina, Hancko (66. Lischka), Hanousek - Vindheim, Karabec (77. Tetteh), Krejčí (55. Kanga), Trávník, Karlsson (77. Frýdek) - Hložek (46. Kozák). Trenér: Kotal.
Jablonec: Hanuš - Sýkora, Jeřábek, Štěpánek, Krob - Matoušek (66. Hämäläinen), Považanec, Hübschman (75. Pilík), Kratochvíl, Acosta - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: