Hlavní obsah

Slovácko - Karviná 2:0Slovácko je zpátky v elitní šestce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Havlík 1 : 0
39. Daníček (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 27. kole první fotbalové ligy nad Karvinou 2:0. Skóre otevřel už v 5. minutě Marek Havlík a ve 39. potvrdil vítězství proměněným pokutovým kopem Vlastimil Daníček. Slovácko tak vyhrálo poprvé po koronavirové přestávce a vrátilo se do první šestky ligové tabulky. Karviná prohrála podruhé za sebou a v tabulce je třináctá se stejným počtem 24 bodů jako čtrnáctý Zlín.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu proti Karviné.

Článek

Domácí kouč musel z disciplinárních i zdravotních důvodů sestavit naprosto experimentální obrannou čtveřici, která ale v kontextu celého zápasu obstála na výbornou. Nicméně v úvodních minutách měli starosti v defenzivě hlavně hosté. Už po pár vteřinách hry pálil ostře Sadílek, avšak těsně nad.

V 5. minutě se už skóre měnilo. Trestný kop z 20 metrů zakroutil přesně k tyči Havlík a zajistil domácím vedení. To mohlo narůst v 17. minutě, kdy se před Bolka dostal Zajíc, ale karvinský gólman míč vyrazil na roh.

Hostující tým si příliš šancí v první půlhodině nevytvořil i proto, že zadní řady domácích působily jistým dojmem a k ničemu vážnějšímu je nepustily. Ve 29. se sice dostal za jejich záda po pasu Ba Louy Vukadinovič, ale z úhlu nemohl Trmala překonat.

Na konci první půle začala mít Karviná více ze hry, ale po útoku Slovácka a souboji Petržely s Taiwem pískl sudí Královec pokutový kop, kterým Daníček bezpečně navýšil vedení domácích.

Po přestávce si ce hostující tým posílil střídáním ofenzívu, ale na hře Karviné se to neprojevilo. Domácí byli lepším týmem, dobře kombinovali, dokázali přenášet těžiště hry a pokud už se hosté dostali na dostřel Trmalovy branky, nedovolili jim zakončit. Na druhé straně v 64. minutě pálil do středu brány Petržela a udržel tak ve střehu Bolka.

Slovácku tento způsob hry vyhovoval, drželo míč většinou na polovině hostů. V samotném závěru sice Karviná svůj nápor zvýšila, ale domácí si náskok taktickou hrou vítězství udrželi.

27. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - MFK Karviná 2:0 (2:0)
Branky: 5. Havlík, 39. Daníček z pen. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Dvořák - Rundič. Bez diváků.
Slovácko: Trmal - Juroška, Daníček, Divíšek, Kalabiška - Havlík, Sadílek (90.+2 Polášek) - Petržela (70. Kohút), Dvořák (86. Mareček), Navrátil (90.+2 Vincour) - Zajíc (70. Jurečka). Trenér: Svědík.
Karviná: Bolek - Moravec, Šindelář, Rundič, Čonka - Smrž (19. Janečka) - Ba Loua (75. Santos), Hanousek, Qose (75. Petkov), Vukadinovič (46. Tijani) - Taiwo (46. Guba). Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: