Hlavní obsah

Sparta - Teplice 3:0Kozák s Kangou vzali čelo tabulky střelců útokem a zařídili posun na páté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Kozák 1 : 0
25. Kanga (penalta) 2 : 0
41. Kozák 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Výhra v Karviné jim evidentně pomohla. Fotbalisté pražské Sparty na ni navázali i na domácím trávníku a v posledním utkání 27. ligového kola porazili Teplice hladce 3:0. Letenští rozhodli již do přestávky a posunuli se na páté místo tabulky, Severočeši zůstávají dvanáctí. Útočník Kozák se dvěma trefami dostal na deset gólů v sezoně, Kanga se proměněnou penaltou s jedenácti brankami dokonce osamostatnil v čele tabulky střelců.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Libor Kozák (vlevo) se raduje z třetího gólu Sparty. Vpravo je jeho spoluhráč Martin Frýdek, druhý zleva Lukáš Mareček z Teplic, na zemi brankář Tomáš Grigar.

Článek

Vítězná sestava se nemění, ale Sparta po Karviné musela. Štetina tam vyfasoval čtvrtou žlutou kartu, ve stoperské dvojici ho nahradil Costa. Místo Tetteha pak v útoku dostal přednost Kozák. Severočeši si zase museli poradit bez Kodeše, který byl minule vyloučen. Z obrany vypadl i Knapík, a tak se na stopera musel postavit exsparťanský záložník Mareček.

Letenští se od začátku chopili iniciativy a přitlačili soupeře před pokutové území. Po standardce mohl skóre otevřít Kozák, jemuž v poslední chvíli překazil klidné zakončení Čmovš. Karlsson zase sám před Grigarem nezpracoval míč. Právě Švédův průnik z křídla ovšem přece jen vedl k první brance. Odražený míč vybojoval Krejčí, Dočkalovu střelu stačil gólman jen vyrazit a Kozák si z dorážky snadno připsal devátou trefu v sezoně.

Teplice mohly hned vzápětí srovnat, Vondrášek ovšem svůj průnik do šestnáctky nezakončil. A tak se hostům přitížilo. Kangovu tutovku ještě Grigar zneškodnil, poté ale musel faulovat Kozáka a kopala se penalta. Kanga ji proměnil, po šesti kolech bez gólu se zase trefil a s jedenácti brankami se osamostatnil v čele tabulky střelců.

Severočeši nestíhali. Karlsson sám před jejich brankou spálil tutovku, Hanckovu ránu obránci zblokovali. Sparta byla na koni, a ještě do přestávky udeřila potřetí. Po Dočkalově centru se Grigra srazil s Vondráškem a Kozák zblízka dotlačil míč za čáru.

Po poločase tak byla dělba bodů vyřešena. Domácí kouč Kotal už mohl myslet na sobotní derby v Ďolíčku a Hložka s Karlssonem nahradili Vindheim a Hanousek. Kozák odmítl hattrick, dorážku nezvládl ani Kanga. Horší pro domácí bylo, že na dva zápasy přišla o Krejčího, který si zbytečně vykoledoval osmou žlutou kartu.

Druhý poločas domácí v nahuštěném programu pojali více pragmaticky a Grigar jim další gól nepovolil.

Fotbalová liga - 27. kolo:
Sparta Praha - FK Teplice 3:0 (3:0)
Branky: 21. a 41. Kozák, 25. z pen. Kanga. Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Poživil - Marek (video). ŽK: Krejčí - Kučera, Čmovš . Bez diváků.
Sparta: Heča - Sáček, Costa, Hancko, Frýdek - Krejčí (63. Trávník) - Hložek (46. Vindheim), Kanga, Dočkal (71. Karabec), Karlsson (46. Hanousek) - Kozák (79. Tetteh). Trenér: Kotal.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Mareček, Hýbl (82. Paradin) - Trubač (65. Černý), Nazarov, Kučera, Žitný (77. Radosta) - J. Mareš (65. Moulis), Řezníček. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: