Hlavní obsah

Ostrava - Plzeň 0:2Plzeň zvítězila posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Bucha (penalta) 0 : 1
78. Kovařík 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně pokračují v jarním vítězném tažení a v Ostravě si připsali sedmé ligové vítězství v řadě. O výhře 2:0 rozhodl trefou z pokutového kopu Pavel Bucha, výsledek zpečetil dvanáct minut před koncem střídající Jan Kovařík. Viktoria na vedoucí Slavii, na jejímž hřišti se představí v neděli, stále ztrácí osm bodů. Ostrava na domácím hřišti popáté za sebou nevyhrála.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Plzně se radují z prvního gólu proti Baníku.

Článek

Plzeň i navzdory kanonádě proti Boleslavi změnila úspěšnou sestavu na třech postech, ostravský kouč Kozel udělal v základní sestavě ještě o změnu více. Plzeň si po úvodním oťukávání vynutila územní převahu, z níž se postupně začaly rodit i šance.

Do té první vyložené jim však v 18. minutě nahrál ostravský Potočný, jehož pas zachytil Kalvach, ale po jeho přistrčení Chorého vychytal Laštůvka a dorážku Kopice na brankové čáře odhlavičkoval Jánoš.

Viktoria si od toho momentu udržovala územní převahu. K dalšímu zakončení se znovu po nepřesnosti v ostravské rozehrávce dostal Kayamba, ale i jeho pokus Laštůvka kryl.

Baník dokázal odolávat až do 33. minuty. Pak Fillo v šestnáctce fauloval pronikajícího Čermáka a Bucha z penalty vystřelil přesně k tyči.

Hosté měli více ze hry i ve druhé půli, ale na půlce Baníku dlouho kombinovali neúčinně bez potřebné přesnosti ve finální fázi. A Ostrava soupeře málem vytrestala. Domácím v 64. minutě vyšla kolmá akce přes Hrubého, Šašinkovu střelu vyrazil Hruška do Kuzmanovičova stehna, od nějž se však balon odrazil těsně vedle tyče prázdné brány.

To byla největší příležitost Baníku v utkání. Plzeň si mohla oddechnout až dvanáct minut před koncem. Bucha potáhl akci po pravé straně a jeho prudký centr zblízka usměrnil pod břevno střídající Kovařík. Ostravští na výhru proti Plzni čekají už dvacet utkání za sebou od srpna 2009.

27. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 33. Bucha z pen., 78. Kovařík. Rozhodčí: Hrubeš - Vaňkát, Koval - Zelinka (video). ŽK: Pokorný.
Ostrava: Laštůvka - Fillo (74. Holzer), Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš, Hrubý (80. Buchta) - Reiter (56. Jirásek), Kuzmanovič, Potočný - O. Šašinka (80. Smola). Trenér: Kozel.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (87. Hořava) - Kayamba (87. Mihálik), Chorý (75. Beaugel), Kopic (63. Kovařík). Trenér: Gula.

Reklama

Související témata: