Hlavní obsah

Köln - Lipsko 2:4Schick se zase trefil!

Útočník Patrik Schick skóroval v německé fotbalové lize ve druhém utkání po sobě a pomohl Lipsku k vítězství 4:2 v Kolíně nad Rýnem. Pro českého reprezentanta to byl devátý gól v soutěži. Lipsko je v tabulce třetí dva body za druhým Dortmundem, stejný odstup má po 29 kolech od čtvrtého Mönchengladbachu a pátého Leverkusenu.

Foto: Fassbender Ina, ČTK

Patrik Schick (uprostřed) z Lipska se raduje po gólu proti Kolínu s Danim Olmem (vlevo) a Timem Wernerem.

Článek
Fotogalerie

Schick odpověděl ve 20. minutě křížnou hlavičkou po Angeliňově centru na rychlý gól Jhona Córdoby. Navázal na svou trefu ze středečního zápasu proti Hertě Berlín, v němž přispěl k remíze 2:2.

Lipsko si pak v souboji s jedenáctým týmem tabulky vypracovalo dvoubrankový náskok díky zásahům Christophera Nkunkua a kanonýra Timo Wernera, který dal 25. gól v ligové sezoně. Lépe je na tom jen polský střelec Robert Lewandowski z Bayernu s 29 brankami. Na hřištích soupeřů nastřílel Werner v tomto ročníku už 15 branek a útočí na rekord soutěže, který drží od roku 1974 Jupp Heynckes se 17 venkovními góly.

Po dlouhém nákopu brankáře Werner utekl všem a zvýšil na 3:1. Domácí vzápětí korigovali zásluhou povedené střely Anthonyho Modesteho. Lipsku však okamžitě vrátil dvougólový náskok Dani Olmo.

Lipsko napodobilo podzimní výhru 4:1 v prvním vzájemném utkání a prodloužilo svou neporazitelnost v lize na deset zápasů.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:
Kolín nad Rýnem - Lipsko 2:4 (7. Córdoba, 55. Modeste - 20. Schick, 38. Nkunku, 50. Werner, 57. Olmo).

Reklama

Související témata: