Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 5:0I Slavia spustila kanonádu, takže Jablonec dostal pětigólový výprask

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Stanciu (penalta) 1 : 0
29. Holeš 2 : 0
56. Provod 3 : 0
61. Tecl 4 : 0
78. Hilál (penalta) 5 : 0
Záznam online reportáže

Na plzeňskou kanonádu Slavia odpověděla obdobným přídělem do jablonecké sítě a jindy nepříjemné Severočechy poslala z Edenu rovněž s pořádným výpraskem. Žádný div, když hosté nastoupili bez šesti hráčů z úterní základní sestavy proti Zlínu, takže odolávali jen necelou půlhodinu. Jakmile dal Trpišovského tým druhý gól, šlo už jen o to, kolik jich ještě přidá. Nakonec vyhrál 5:0. Vylepšil si tudíž už beztak skvostné skóre, ale hlavně dál drží Guľovu Viktorii na osmibodový distanc.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Tomáš Holeš ze Slavie a Jan Bořil ze Slavie se radují z gólu.

Článek

Pro Tecla je po koronavirové pauze brána soupeřů zakletá. V úterý v Mladé Boleslavi spálil v Mladé Boleslavi dvě stoprocentní gólové šance, v sobotním ligovém pokračování sice po dvaceti minutách jabloneckého brankáře překonal, jenže míč tancoval na čáře tak dlouho, že ho Hrubý stačil zkrotit. Svůj hřích slávistický útočník záhy odčinil...

Pár desítek vteřin poté ho šestnáctce fauloval Jeřábek, Stanciu nařízenou penaltu s přehledem proměnil a obhájce titulu už mohl režírovat utkání k obrazu svému. Zvláště, když během následujících osmi minut bylo rozhodnuto definitivně.

Nejprve totiž Chramosta odmítl po rychlém výpadu možnost skóre srovnat, zanedlouho pak Tecl našel Holeše zapomenutého v šestnáctce hostů a ten vedení Pražanů jistil.

Severočeši se sice snažili a bojovali, ale neměli na to, aby výsledek otočili. Žádný div, když trenér Rada musel v porovnání s prvním vítězným duelem po ligovém restartu udělat v sestavě hned šest změn. Nejenže se musel obejít bez slavistického tria Jugas, Sýkora a Matoušek, které v Jablonci hostuje, ale ještě mu scházeli Hübschman s Plechatým. A protože nechal jen na lavičce Dočekala, jenž svým výkonem příjemně překvapil v úterý proti Zlínu, nezůstal v jedenáctce Severočechů v Edenu pomalu kámen na kameni.

I domácí kouč ovšem počítal ztráty, protože Traorého a Ševčíka nepustilo na hřiště zranění z Mladé Boleslavi, ale pro Slavii to zase až tak velký handicap nepředstavovalo. Zvláště, když jedenáct minut po přestávce proběhl Provod mezi dvěma zkoprnělými jabloneckými obránci a milimetrově přesnou přihrávku Stanciua proměnil ve třetí gól

A když se po hodině hry usmálo štěstí konečně i na Tecla, který po další parádní akci rumunského legionáře prostě nemohl do prázdné brány neskórovat, proměnilo se utkání jen v otázku skóre.

Střídající Hilál toho využil rovněž ke gólovému zápisu, neboť po dalším faulu Jeřábka  na Traorého se postavil k exekuci penalty. I on ji bezpečně proměnil, čímž jablonecké martyrium završil.

Slavia Praha - FK Jablonec 5:0 (2:0)
Branky: 21. Stanciu z pen., 29. Holeš, 56. Provod, 61. Tecl, 78. Hilál z pen. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch - Lerch (video). ŽK: Kratochvíl, Dočekal (oba Jablonec).
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela (78. Frydrych), Zima, Bořil - Holeš (65. Traoré), Takács - Masopust (65. Hellebrand), Stanciu (73. Hilál), Provod - Tecl (65. Mussa). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jeřábek, Štěpánek, Krob - Hämäläinen  (77. Acosta), Považanec - Pleštil (86. Čermák), Pilík, Kratochvíl - Chramosta (65. Dočekal). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: