Hlavní obsah

Zlín - Ostrava 1:1Ševci vydřeli bod vyrovnáním v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jánoš 0 : 1
90. Džafič 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína remizovali ve 26. kole první fotbalové ligy doma s Baníkem Ostrava 1:1. Hosty poslal do vedení v 5. minutě nádhernou ránou do šibenice Adam Jánoš a zaznamenal tak svoji první trefu v tomto ligovém ročníku. Za domácí vyrovnal v samotném závěru Adnan Džafič. Baník tak remizoval i podruhé po koronavirové přestávce, naopak Fastav po předchozích domácích prohrách uhrál alespoň bod, na jaře teprve druhý.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vzadu Patrizio Stronati z Ostravy, vpředu Antonín Fantiš ze Zlína.

Článek

Na zápas dorazily desítky fanoušků Baníku, kteří našli útočiště za plným plechovým plotem ohraničující areál stadionu. Fotbal sice drtivá část z nich živě neviděla, ale celé utkání všichni svůj klub hlasitě povzbuzovali.

A poprvé mohli začít naplno jásat už v 5. minutě. Po autovém vhazování se míč dostal k Jánošovi, který zvolil nejúčinnější řešení: tvrdě se do balonu opřel a jeho přesný projektil vymetl šibenici Dostálovy branky.

Zlín ale inkasovaný gól nesrazil. Vytvořil si územní převahu, nicméně narážel na dobře organizovanou obranu Baníku se třemi stopery v řadě. Ve 14. minutě v ní našel skulinku Čanturišvili, ale Laštůvka jeho ránu z hranice šestnáctky zlikvidoval.

Baníku tento způsob hry seděl. Zezadu kontroloval průběh hry a vyrážel k brejkům. Po jednom z nich a centru Filla hlavičkoval Azevedo vedle, na straně domácích vyjádřil územní převahu do konce poločasu jen Hlinka, který v 36. minutě pálil tvrdě, ale vedle. Ve 40. minutě zahodil vyloženou šanci hostující Hrubý, když tváří v tvář gólmanovi hlavičkoval zblízka nad.

Domácí po změně stran přidali k územní převaze i větší pohyb a ve 49. minutě po rychlé akci pálil nad Džafič. Na opačném konci hřiště hlavičkoval nebezpečně Stronati.

S přibývajícím časem nápor Zlína sílil, ale jeho efektivitu brzdila častá nepřesnost přihrávek a absence momentu překvapení v rozhodujících fázích. Těsně před koncem se ale "ševci" dočkali, když akci Matejova zakončil střelou k tyči střídající Džafič a vybojoval tak pro domácí alespoň bod.

Fotbalová liga - 26. kolo:
Fastav Zlín - Baník Ostrava 1:1 (0:1)
Branka: 90. Džafič - 5. Jánoš. Rozhodčí: Machálek - Lakomý, Dohnálek - Houdek (video). ŽK: Cedidla, Janetzký, Poznar, Conde, Pedro - Fillo, Fleišman Stronati. Bez diváků.
Zlín: Dostál - Cedidla (74. Matejov), Buchta, Simerský, Jiráček - Fantiš (46. Džafič), Hlinka, Conde (77. Pedro), Čanturišvili (68. Ikaunieks) - Janetzký (46. Jawo), Poznar. Trenér: Páník.
Ostrava: Laštůvka - Pokorný, Svozil, Stronati - Fillo, Jánoš, Hrubý (73. Šašinka), Jirásek (87. Procházka), Fleišman - De Azevedo (55. Reiter), Smola (73. Baroš). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: