Hlavní obsah

Olomouc - Příbram 1:2Dvě střely na bránu stačily Příbrami k první venkovní výhře v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Juliš 1 : 0
42. Antwi 1 : 1
51. Polidar 1 : 2
Záznam online reportáže

Dvě střely na bránu stačily poslední Příbrami v duelu 26. kola s Olomoucí na zisk tří bodů, prvních venku v probíhajícím ligovém ročníku. Pavel Horváth jako trenér tak mohl slavit premiérovou výhru v lize. Sigma sice vedla, ale pak dvakrát zapomněla na zadní vrátka, a protože v útoku nebyla dostatečně efektivní, překvapivě prohrála.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Emmanuel Antwi z Příbrami, Václav Jemelka z Olomouce a Matěj Polidar z Příbrami.

Článek

Prvních třicet minut se obě mužstva jen zahřívala. Hrálo se od vápna k vápnu, bez tempa, chyběly zajímavé akce, nepřicházely ani šance. Pak však Sigma přece jen přidala. První se osmělil ve 34. minutě Chytil, ale bránu v nadějné pozici netrefil. O čtyři minuty později už byl úspěšnější, když patičkou našel ve vápně kanonýra Juliše, který míč s přehledem uklidil k levé tyči Melicharovy brány a Hanáci vedli.

Jenže dlouho se neradovali. Tři minuty před přestávkou se odražený balón dostal k Antwimu, ten měl dostatek času, aby zamířil, napřáhl, vypálil, Mandous na jeho přízemní ránu z první nedosáhl a bylo vyrovnáno.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lukáš Juliš z Olomouce.

Po přestávce se domácí usadili na útočné polovině, ale Příbram vytvořila těsně před šestnáctkou zeď, před kterou se nebyli schopni dostat. V 51. minutě navíc udělali při kombinaci chybu, dopředu bleskově vyrazil Rezek, který po dlouhém sprintu našel Polidara a ten obešel vybíhajícího gólmana Hanáků a pohodlně zavěsil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Olivier Kingue z Příbrami a Mojmír Chytil z Olomouce.

Sigma pak dál dobývala obrannou tvrz hostů, ale marně. Její převaha byla drtivá, kloudnou akci však vymyslet nedokázala. Hrozila prakticky jen ze standardek a defenzíva Příbrami odolávala. V samém závěru vypomáhal v útoku i gólman Mandous, ale ani on se k ničemu nedostal a na Hané se zrodilo velké překvapení.

26. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 1:2 (1:1)
Branky: 38. Juliš - 42. Antwi, 51. Polidar. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Houska, Daněk, Radoslav Látal, Vepřek (všichni Olomouc). Bez diváků.
Olomouc: Mandous - Sladký (59. Zahradníček), Beneš, Jemelka, Vepřek - Hála (46. González), Houska, Breite (70. Daněk), Chytil (70. Yunis), Falta, Juliš. Trenér: Radoslav Látal.
Příbram: Melichar - Kvída (78. Škoda), Kingue, Dramé, Nový - Antwi (59. Pazdera), Tregler, Soldát, Zorvan (84. Pinc), Rezek - Polidar (83. Šašinka). Trenér: Horváth.

Reklama

Související témata: