Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 0:1Liberec poskočil na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Baluta 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce zvítězili ve 25. kole první ligy v Českých Budějovicích 1:0 a poskočili na čtvrté místo. Slovan díky gólu Alexandrua Baluty z 50. minuty naplno bodoval ve čtvrtém z pěti jarních zápasů a spravil si chuť po sobotní porážce 0:2 v Teplicích. Jihočeskému nováčkovi se nepovedl návrat do obnovené sezony, prohrál třetí ligové utkání za sebou a v neúplné tabulce zůstal osmý.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Kamso Mara a Alexandru Baluta z Liberce po utkání v Českých Budějovících.

Článek

Na obou týmech byla minimálně v úvodu znát absence herní praxe kvůli koronavirové přestávce. Projevila se trochu i při první šanci zápasu. Tvrdou Šulcovu střelu ve 13. minutě z větší vzdálenosti liberecký brankář Nguyen neudržel a míč se dostal k Branderovi. Jeho střelu však gólman hostů zneškodnil a napravil předchozí zaváhání.

Další příležitost měly České Budějovice pár minut před přestávkou. Po standardní situace hlavičkoval Havel, ale Nguyen opět míč vyrazil.

Do druhého poločasu skočil s větší energií Liberec. Po prudkém centru z pravé strany lehce tečoval míč Kuchta a trefil tyč českobudějovické branky. Po další šanci se už hosté radovali. Malinský ve velkém vápně přešel přes Sivoka a v ideální pozici vystřelil. Jeho pokus vyrazil Drobný, ale Baluta měl následně snadnou pozici ke skórování.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jen několik desítek diváků mohlo sledovat utkání České Budějovice - Liberec z tribuny stadionu.

Domácí se po zbytek zápasu tlačily do koncovky, ale Liberec hrál v defenzivě koncentrovaně a soustředil na brejky. Po jednom z nich se dostal do gólové šance Kuchta, ale Drobný opět zasáhl výborně. V 73. minutě přesto mohli Budějovičtí vyrovnat, Sivok však hlavičkoval po standardní situaci do břevna. Jihočeši tak doma nebodovali podruhé za sebou a Slovan v nejvyšší soutěži neporazili už potřinácté v řadě.

25. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 50. Baluta. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Vaňkát. ŽK: ŽK: Čavoš - Hybš, Pešek. Bez diváků.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Brandner (74. Rabušic), Čavoš, Šulc (55. Schranz), Havelka, Mészáros (69. Granečný) - Ledecký. Trenér Horejš.
Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Malinský, Baluta (80. Hromada), Alibekov, Mara, Pešek (53. Zeman) - Kuchta (67. Rondič). Trenér Hoftych.

Reklama

Související témata: