Hlavní obsah

Colorado - Buffalo 3:2Český talent slaví premiérový gól v NHL, pak přišla ledová sprcha

Colorado/Praha
Aktualizováno

Paráda! Na tenhle zápas mladý Čech nikdy nezapomene. Dvacetiletý útočník Colorada Martin Kaut se dočkal premiérové trefy v NHL. A co víc, na konci duelu s Buffalem mohl slavit vítězství 3:2. V brance Avalanche byl další Čech Pavel Francouz, na straně poražených si připsal asistenci Michael Frolík. Slavil i útočník Tomáš Nosek, jehož Rytíři z Vegas vyhráli 3:0 nad Edmontonem. Králové z Los Angeles pak zdolali Pittsburgh těsně 2:1.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Český útočník Colorada Avalanche Martin Kaut slaví premiérový gól v NHL. Trefil se proti Buffalu.

Článek
Fotogalerie

Velká chvíle Kauta přišla na začátku druhé třetiny, když se ve 28. minutě v přesilovce dostal k dorážce a zblízka prostřelil gólmana Sabres. Radostně zapumpoval rukou a klouzal v pokleku šťastný po ledové ploše. Užíval si gratulace spoluhráčů a jistě by jej potěšilo, kdyby slyšel, jak komentátor křičel, že jde o premiérovou Kautovu trefu ve slavné zámořské soutěži. V NHL hrál čtvrtý zápas, nyní byl vyhlášen první hvězdou utkání.

V čase 34:56 pro změnu zaknihoval asistenci u trefy Lazara na 2:2 zkušený útočník Michael Frolík. Tým Sabres v tu chvíli srovnal na 2:2, Colorado si ale nakonec ve třetí třetině vzalo náskok zpět a může slavit vítězství. Domácí dvakrát skórovali v početní převaze.

Skvělý byl opět gólman Pavel Francouz. Předvedl 31 úspěšných zákroků a dočkal se chvály. Poklonu mu složil třeba Gabriel Landeskog.  "Pořád nevím, jestli hokejový svět ví, kdo je Frankie. Ale on pořád září, zápas co zápas," konstatoval autor prvního gólu Avalanche v duelu s Buffalem.

Také generální manažer Joe Sakic neskrýval spokojenost. "V naší šatně je skvělá atmosféra, chemie týmu funguje," zářil dobře naladěný Sakic.

Hokejisté Los Angeles si doma vyšlápli na Tučňáky z Pittsburghu, když zvítězili 2:1. Králové, v jejichž dresu nastoupil i český útočník Martin Frk, vedli po dvou třetinách o dvě branky. V poslední části hry Penguins, za které nastoupil i útočník Dominik Simon, jen korigovali skóre. Ani jeden z českých hokejistů se do statistik nezapsal.

Své fanoušky potěšili také Rytíři z Vegas, kteří si poradili s Edmontonem 3:0. Hosto poprvé inkasovali v první třetině z hole Paciorettyho, v závěrečné části přidal tým z Vegas další dvě góly a měl zápas pod kontrolou.

Výsledky zápasů NHL:
Colorado - Buffalo 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: 15. Landeskog, 28. Kaut, 52. Compher - 17. Girgensons, 35. Lazar (Frolík). Střely na branku: 34:33. Pavel Francouz odchytal za Colorado celý zápas, inkasoval dva góly z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 93,94 procenta. Diváci: 18 020. Hvězdy zápasu: 1. Kaut, 2. Compher, 3. Jost (všichni Colorado).
Los Angeles - Pittsburgh 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 3. Lizotte, 40. Lewis - 47. Rust. Střely na branku: 22:36. Diváci: 16 898. Hvězdy zápasu: 1. Lizotte, 2. Petersen (oba Los Angeles), 3. Malkin (Pittsburgh)
Vegas - Edmonton 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 17. Pacioretty, 46. Cousins, 50. Theodore. Střely na branku: 33:29. Diváci: 18 421. Hvězdy zápasu: 1. Fleury, 2. Cousins, 3. Pacioretty (všichni Vegas)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články