Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 2:3Litvínov ztratil duel s Mladou Boleslaví, prohrál v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Mahbod 1 : 0
37. Trávníček 2 : 0
38. Šťastný 2 : 1
60. Zohorna 2 : 2
0. Stránský 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v utkání 46. extraligového kola s Mladou Boleslaví 2:3 po samostatných nájezdech. Severočeši vedli po úvodní bezbrankové třetině 2:0, hosté vyrovnali díky brance Radima Zohorny v čase 59:16, nájezdy pak rozhodl Jan Stránský. Domácí jsou po třetí porážce v řadě s tříbodovým mankem poslední, Mladá Boleslav vyhrála počtvrté za sebou a drží druhé místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Litvínova Jaroslav Janus.

Článek

Již po deseti vteřinách mohl otevřít skóre Klepiš, který si nabruslil do střelecké pozice, ale těsně minul. Ve třetí minutě Aliu bombou od modré čáry prověřil Krošelje a následovala Hüblova střela z mezikruží. Na druhé straně prověřil Janusovu pozornost Kousal. V 15. minutě projel Lunter celé hřiště, ale zblízka vysoko přestřelil.

První polovina druhé třetiny byla z obou stran nemastná neslaná. Ve 33. minutě šli domácí do vedení, když otevřel skóre Mahbod. Vzal si puk za brankou, vybruslil do střelecké pozice a mířil přesně. Čtyři minuty nato ujela v oslabení dvojice Trávníček, Jurčík a Trávníček prostřelil Krošelje. Záhy ale přišlo snížení ze strany hostujícího týmu: Šťastný dorazil puk za bezmocného Januse, který byl atakován mimo brankoviště, tudíž gól rozhodčí uznali i po trenérské výzvě domácích.

V 44. minutě mohl vyrovnat střelec první branky Šťastný, ale ani na dva pokusy nedokázal Januse prostřelit. Krošelje prověřil ranou z mezikruží Pospíšil, slovinský brankář zmenšil úhel a ránu kryl. V 55. minutě byl v šanci opět Šťastný, nabruslil si z pravého křídla až před Januse, ten vytáhl další výborný zákrok. Litvínov se v závěrečných minutách soustředil výhradně na ubránění těsného náskoku. V závěrečné minutě hráli hosté v šesti proti čtyřem a Zohorna dokázal ranou z levého křídla vyrovnat.

V prodloužení se hra přelévala z jedné strany na druhou. Největší šance měli Hrbas, který se řítil sám na Januse, a Jarůšek, i on ale ztroskotal na výborně chytajícím brankáři. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. První proměnil po hezkém přikopnutí Jarůšek, kterého vzápětí napodobil Bernad. Poté rozhodl až posledním nájezdem pěkným blafákem Stránský.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Mahbod (M. Hanzl, Jarůšek), 37. Trávníček (Jurčík, Janus) - 38. D. Šťastný (R. Zohorna), 60. R. Zohorna (Jeglič, Ševc), rozhodující sam. nájezd J. Stránský. Rozhodčí: Hodek, Sýkora - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5145.
Janus - J. Říha, Moravčík, Aliu, Kudla, Ščotka, Baránek - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - T. Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Gerhát, Válek - Stříbrný, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.
Krošelj - Hrdinka, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas, Bernad - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera

Reklama

Související témata: