Hlavní obsah

Lipsko - Brémy 3:0Fantastický Schick zářil. Gól, asistence a k tomu výhra nad krajanem Pavlenkou

Aktualizováno

Fotbalový útočník Patrik Schick překonal v českém souboji v německé lize brankáře Brém Jiřího Pavlenku a 6. gólem v sezoně přispěl k výhře Lipska 3:0. To se dostalo na první příčku průběžné tabulky o dva body před Bayern, jenž má ale zápas k dobru.

Foto: Michael Robert, ČTK

Lipsko slaví. Lukas Klostermann slaví gól s českým útočníkem Patrikem Schickem a dalšími spoluhráči.

Článek

Brémy, jejichž branku hájil český gólman Jiří Pavlenka, poprvé inkasovaly v 18 minutě. A velký podíl na tom měl útočník Patrik Schick. Ten po trestném kopu přiťukl míč v pokutovém území volnému Klostermannovi a ten levačkou skóroval.

Šest minut před poločasem už se Schock zapsal sám mezi střelce, když skóroval hlavou po rohovém kopu. Pavlenka neměl proti prudké hlavičce sebemenší šanci.

Hned po přestávce přišel třetí úder Lipska. Mukiele si naběhl na pas, který minul jeden z obránce a francouzský bek ve službách RB propálil Pavlenku. V tu chvíli bylo hotovo a Lipsko slaví pohodovou výhru, která jej posunula minimálně do neděle do čela tabulky.

"Byli jsme trochu pod tlakem, protože jsme už potřebovali vyhrát. Ale hráli jsme dobře a zaslouženě jsme zvítězili," hlásil Schick, jehož pasoval klubový web za Muže zápasu. "Samozřejmě jsem šťastný, že jsem dal gól a vyhráli jsme," dodal.

Zahrál si i Darida

Augsburg po prvním poločase nad Freiburgem vedl po trefě Philippa Maxe, v 51. minutě ale srovnal Janik Haberer, proti jehož tečované střele neměl Tomáš Koubek šanci. Další Čech ve službách Augsburgu Marek Suchý zůstal na lavičce, Jan Morávek se v nominaci neobjevil.

Vladimír Darida odehrál za Herthu Berlín v Padderbornu druhý poločas, v němž hosté záhy přišli o vedení. Ale první vítězství po odchodu Jürgena Klinsmanna a pod novým koučem Alexandrem Nourim a konečný výsledek 2:1 zařídil v 67. minutě patičkou Matheus Cunha.

Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem podlehl na domácím hřišti 2:3 Wolfsburgu. Hattrickem se o to postaral Wout Weghorst, který proměnil dvě penalty a vítěznou trefu přidal obloučkem po rychlém brejku.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Augsburg - Freiburg 1:1 (38. Max - 51. Haberer)
Hoffenheim - Wolfsburg 2:3 (45. Baumgartner, 60. Kramarič z pen. - 18. z pen., 52. z pen. a 71. Weghorst)
Lipsko - Brémy 3:0 (18. Klostermann, 39. Schick, 46. Mukiele)
Paderborn - Hertha Berlín 1:2 (51. Srbeny - 10. Boyata, 67. vlastní Collins)
Union Berlín - Leverkusen 2:3 (7. Gentner, 87. Bülter - 22. Havertz, 84. Diaby, 90.+4 Bellarabi)
Düsseldorf - Mönchengladbach 1:4 (29. Thommy - 51. a 78. Stindl, 22. Hofmann, 82. Neuhaus).

Reklama

Související témata: