Hlavní obsah

Valencie - Barcelona 2:0Fotbalisté Barcelony poprvé prohráli pod vedením trenéra Setiéna, Vaclík vychytal čisté konto

Český reprezentační brankář Tomáš Vaclík vychytal osmé čisté konto v této sezoně španělské fotbalové ligy a pomohl Seville k výhře 2:0 nad Granadou. Barcelona poprvé prohrála pod vedením trenéra Quiqueho Setiéna a po porážce 0:2 ve Valencii může přijít o první místo. Real Madrid, který je za svým rivalem na druhém místě jen o skóre, bude hrát utkání 21. kola proti Valladolidu v neděli.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony poprvé prohráli pod vedením trenéra Quiqueho Setiéna. Porážku těžce kousal i hvězdný Lionel Messi.

Článek
Fotogalerie

Na Vaclíka šel za celý zápas jediný střelecký pokus, s přímým kopem Roberta Soldada z druhého poločasu si ale bez problémů poradil. V tu dobu už vedla Sevilla o dvě branky, v úvodním dějství se prosadili Luuk de Jong a Nolito.

Andaluský celek se posunul na třetí místo, bodově ho ale může znovu dohnat Atlético Madrid, které hraje v neděli proti Leganés. Granada je po třetí porážce v řadě na 12. místě.

Setién začal angažmá ligovou výhrou nad Granadou a následně vydřeným postupem v poháru přes Ibizu. Ve třetím zápase ale jeho tým neuspěl. Ve 12. minutě hosty ještě podržel brankář Marc-André ter Stegen, který chytil penaltu Maximu Gómezovi, tři minuty po pauze ale Jordi Alba tečoval do vlastní sítě Gómezovu střelu a "Netopýři" se ujali vedení.

Uruguayský útočník navíc přidal deset minut před koncem pojistku a potvrdil, že se mu proti Barceloně daří. V lize proti ní skóroval už počtvrté, nikdo nemá od jeho příchodu do La Ligy v roce 2017 lepší bilanci.

Tentokrát se neprosadil nejlepší ligový kanonýr Lionel Messi, kterému na gól nestačilo ani 11 střeleckých pokusů. Valencie zdolala svého soupeře po sedmi vzájemných ligových zápasech.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:
Espaňol Barcelona - Bilbao 1:1 (63. De Tomás - 12. Villalibre)
Valencie - FC Barcelona 2:0 (48. vlastní Alba, 77. Gómez),
Alavés - Villarreal 1:2 (80. Joselu - 10. Bacca, 89. Niňo)
FC Sevilla - Granada 2:0 (11. De Jong, 34. Nolito).

Reklama

Související témata: