Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 1:4Kapitán, jak má být! Smoleňák hattrickem řídil obrat Mountfieldu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Mallet 1 : 0
36. Cingel 1 : 1
38. Smoleňák 1 : 2
57. Smoleňák 1 : 3
60. Smoleňák 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové otočili ve 39. kole extraligy zápas na ledě Vítkovic a vyhráli 4:1. Ostravané vedli po trefě Alexandra Malleta, Mountfield ovšem skóre obrátil i díky třem gólům kapitána Radka Smoleňáka a vítkovického soupeře porazil poprvé v sezoně.

Foto: David Taneček, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Článek

V úvodní třetině přitom byli aktivnější domácí. Střelu Bukartse ze slibné pozice si ale pohlídal hradecký gólman Mazanec. Následně hráli Ostravané přesilovou hru, kterou ale nesehráli dobře a prakticky nehrozili branku soupeře. Do vedení naopak mohl jít Hradec po rychlém brejku Cingela, jenž ovšem trefil jen tyč.

Vítkovičtí přežili kritickou chvilku, a pak sami udeřili. Čerstvá posila ostravského celku Dočekal chytře posunul kotouč na Malleta, jenž si kličkou do bekhendu položil Mazance a otevřel skóre. Vítkovice byly aktivnější, kdežto Hradec Králové se hledal. V polovině utkání měl na svém kontě pouhých osm střel na branku a jeho souhra vázla.

Pak si ale hosté pomohli v přesilovkách. Při hře čtyři na tři skóroval Cingel povedenou trefou mezi betony brankáře Svobody a hned o 86 sekund později Hradečtí obrátili průběžný výsledek. Ve středním pásmu si vzal puk kapitán Smoleňák, odvážně se probil mezi čtyřmi protihráči a nadvakrát dostal kotouč za záda Svobody.

Zkraje třetí třetiny mohl náskok Hradce zvýraznit Cingel, ale pohotovou střelou zblízka Svobodu nepropálil. Na druhé straně pak v solidní šanci neuspěl Mallet, za to v čase 57:00 uplatnil svůj důraz Smoleňák, protlačil puk do vítkovické branky a pojistil výhru Mountfieldu. V závěru navíc završil svůj hattrick. Ostravané tak prohráli potřetí za sebou.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Mallet (Dočekal) - 36. Cingel (Eklund, Lev), 38. Smoleňák (Eklund), 57. Smoleňák (F. Pavlík, Koukal), 60. Smoleňák (Perret, Koukal). Rozhodčí: Pražák, Kubičík - Hlaváč, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5, navíc Nedomlel (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4305.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Rosandič, Gregorc, Štencel, R. Černý, Výtisk, L. Kovář - Lakatoš, Roman, Bukarts - Indrák, J. Hruška, Schleiss - Mallet, Veselý, Dej - Dočekal, Werbik, T. Kubalík. Trenér: Trličík.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Klíma, Lev, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Perret - Jergl, Dragoun, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice