Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 2:0Finalista hokejové Ligy mistrů narazil na Hané

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Musil 1 : 0
58. Klimek 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zdolali v 37. kole extraligy doma Hradec Králové 2:0 a ukončili sedmizápasové čekání na plný bodový zisk. Vítěznou branku vstřelil už po 21 sekundách hry Pavel Musil a v 58. minutě dovršil výsledek Lukáš Klimek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost olomouckých hokejistů z první branky.

Článek
Fotogalerie

eprve třetí výhru Hanáků z posledních osmi duelů podpořil prvním čistým kontem v sezoně slovenský brankář Branislav Konrád. Čerstvý finalista hokejové Ligy mistrů Mountfield vyšel naprázdno poprvé po pěti utkáních, z nichž čtyři vyhrál.

Utkání začalo velmi ofenzivně a Olomouci se podařilo otevřít skóre utkání hned během prvního střídání. Z bezprostřední blízkosti dostal puk za Mazancova záda Musil. Hradec se ale během první minuty dostal do dvou velkých šancí. Lev ale z mezikruží těsně minul a ujíždějícího Perreta vychytal Konrád.

Potom v první přesilové hře z ideální pozice pálil domácí Ondrušek, jeho střela ale mířila na střed branky a trefila Mazance pouze do hrudi. Stejným výsledkem skončila také střela Nahodila z osy hřiště.

V druhé třetině se tempo hry snížilo a diváci čekali na vážnější šanci až do 29. minuty, kdy Dujsíkovo nenápadné nahození od modré čáry proletělo těsně vedle Mazancovy branky. O dvě minuty později zasáhl hradecký brankář vyrážečkou proti střele Klimka.

Těsně vedle vzápětí střílel také Strapáč v situaci dvou proti jednomu bránícímu hráči. V největší olomoucké šanci se ale ocitl Skladaný, který sám před Mazancem přestřelil. Povedenou pasáž hry domácí dovršili střelami Nahodil a Strapáč, ale také náskok nezvýšili. Hradci se druhá třetina příliš nepovedla a domácí brankář Konrád v ní příliš práce neměl.

Klimek vzal Hradci naději

Na začátku závěrečného dějství dostal v přesilové hře puk za Konrádova záda Smoleňák. Sudí ale hned rozpažil a kopnutí puku kapitána Mountfieldu potvrdil také videorozhodčí. V pokračující přesilové hře si Hradec vypracoval několik nebezpečných střel. Část z nich pokryl Konrád a část zablokovali obětavými zákroky bránící hráči.

Poté se opět dlouho hrálo bez větších šancí na obou stranách. Až čtyři minuty před koncem musel být Mazanec na pozoru proti tvrdé střele Klimka a následné dorážce Nahodila. V 58. minutě se při hře čtyř proti čtyřem dočkali Hanáci pojistky skóre. Nahodil přihrál před branku Klimkovi, který prostřelil Mazance mezi betony.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. P. Musil (Nahodil, Klimek), 58. Klimek (Nahodil). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Bryška, Frodl. Vyloučení: 2:2, navíc Čáp (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 3721.
Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Strapáč, Burian - Olesz, J. Knotek, J. Káňa - Skladaný, Kořenek, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Čáp, Cibulskis, F. Pavlík, Šalda, Rosandič - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Kevin Klíma, Lev, Žejdl - Jergl, Koukal, Perret - Miškář, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Reklama

Související témata: