Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 0:4Zlín po čtyřech zápasech nebodoval, doma nedal ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Perret 0 : 1
16. Šalda 0 : 2
26. Pilař 0 : 3
36. Pavlík 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína prohráli v pátečním utkání 25. kola extraligy s Hradcem Králové 0:4. Mountfield dal po dvou brankách v první i druhé třetině a měl utkání jasně pod kontrolou. Brankář hostů Mazanec udržel počtvrté čisté konto.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Úvod utkání zachytili lépe hosté, vyloučení Freibergse sice ještě nepotrestali, v 8. minutě už ale vedli po trefě Perreta. Francouzský útočník se dostal za obranu Zlína a překonal ne úplně dobře postaveného brankáře Kašíka.

Domácí měli možnost dostat se do hry při následných dvou početních výhodách, nějak výrazněji však Mazance neohrozil. A tak se znovu radovali Východočeši - v čase 15:40 propálil Kašíka při vyloučení Šlahaře obránce Šalda, který si tak připsal první gól v extralize.

Zlínským v zápase nevycházelo vůbec nic, šest minut po začátku prostředního dějství prohrávali již 0:3 po trefě Pilaře. Duel pokračoval stále podle stejných not, dlouho se nic zajímavého nedělo a pak skóroval Hradec. V čase 35:51 zakončil svůj únik střelou pod horní tyč Radovan Pavlík.

Zápas se poté prakticky již jen dohrával a mnoho diváků ve třetí třetině opustilo Zimní stadion Luďka Čajky. Hosté měli zásluhou Jergla či Perreta možnost ještě navýšit své vedení, Kašíka ale nepřekonali. Mrzet je to ale nemuselo, tři body bez problémů získali. Hradec proti Zlínu uspěl po předešlých třech prohrách.

25. kolo hokejové extraligy
PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Perret (Koukal, Linhart), 16. Šalda (Cingel), 26. Pilař (Cingel), 36. R. Pavlík. Rozhodčí: Mrkva, Zrnič - Zgonc (oba Slovin.), Bryška. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 4021.
Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Buchta, Freibergs, Ferenc, Gazda, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Köhler - Ondráček, Fryšara, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Dufek. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandič, Pilař - Vincour, Rákos, Červený - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Koukal, Perret - K. Klíma, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička, T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Reklama

Související témata: