Hlavní obsah

Plzeň - Brno 4:2Kometa zhasla v Plzni, kanonýr Gulaš vstřelil 23. gól v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Kracík 1 : 0
34. Němec 2 : 0
34. Svačina 2 : 1
40. Mertl 3 : 1
51. Gulaš 4 : 1
60. Jenyš 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli v pátečním utkání 25. kola extraligy nad Kometou Brno 4:2. Po vyrovnané první třetině rozhodli Západočeši zápas v prostřední dvacetiminutovce. Tu vyhráli 3:1. Indiáni si tak pojistili v průběžné tabulce pátou příčku. Domácí kanonýr Milan Gulaš vstřelil 23. gól v sezoně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Brna Karel Vejmelka, jeho spoluhráč Tomáš Bartejs a Jaroslav Kracík z Plzně v akci.

Článek
Fotogalerie

Utkání začalo svižně, již ve druhé minutě hostující Holík po úniku po levém křídle vypálil z dobré pozice vedle a z protiútoku při přečíslení dvou na jednoho Kracík trefil přesunujícího se Vejmelku. Gólman Komety výborně zasáhl i proti ráně Čerešňáka. Na druhé straně v 8. minutě při závaru kolem plzeňského brankoviště zblízka netrefil odkrytou branku Holík.

Domácí do prostřední části doslova vlétli. Pulpán nejprve po individuální akci napálil levou tyčku a ještě stále v úvodní minutě Kracík tečí Jankova nahození od modré čáry otevřel skóre. Za chvíli se z levého křídla až před branku protáhl Kantner, ale proti jeho forhendovému blafáku stačil zasáhnout svým pravým betonem Vejmelka.

Indiáni si nápor ukončili vlastní nedisciplinovaností. Hosté se i přes dvě nevyužité početní výhody dostali v polovině utkání znovu do hry. Zaťovič sice nedokázal dorazit v jasné pozici puk za brankovou čáru, ale ve 34. minutě po vyhraném buly Dočekalovu křížnou přihrávku proměnil ve vyrovnání Svačina.

O 23 vteřin později ovšem střelu Poura vyrazil Vejmelka jen k Němcovi, který bekhendovou dorážkou vrátil Plzni vedení. Rozjetí domácí poté potrestali vyloučení Holíka, 59 vteřin před druhou přestávkou Mertl pohotově zvýšil na 3:1.

Hosté mohli odpovědět po faulu exbrněnského útočníka Němce, ale domácí odolali i na začátku závěrečné dvacetiminutovky a aktivním pojetím nepouštěli Kometu do hry. Uzdravený Indrák orazítkoval táhlou střelou pouze brankovou konstrukci a Mertlovu střelu z prostoru mezi kruhy zlikvidoval Vejmelka.

V 51. minutě z ojedinělé akce na druhé straně neuspěl Plekanec a vzápětí agilní Kantner po rychlém brejku připravil uklidňující čtvrtý gól pro pohodlně zakončujícího Gulaše. Od vyšší porážky uchránil Kometu Vejmelka, jenž zneškodnil šanci Němce a po střele Roba mu pomohla levá tyčka. Na konečných 2:4 upravil svojí první trefou sezony krátce před sirénou Jenyš.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Kracík (Jank, Budík), 34. V. Němec (P. Straka), 40. Mertl (Kantner, Rob), 51. Gulaš (Kantner, Mertl) - 34. Svačina (Dočekal, Kusko), 60. Jenyš (Plekanec). Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Pešina - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7113.
Plzeň: D. Frodl - Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Budík, Vráblík, Jank, Pulpán - Gulaš, Mertl, Kantner - Indrák, Kracík, Suchý - Pour, V. Němec, P. Straka - Rob, Kodýtek, od 26. navíc Malát. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Kometa: Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Glover, Pyrochta, Svozil, Gulaši - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - Horký, Plekanec, Jenyš - Orsava, Lev, J. Hruška - Svačina, Kusko, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Horáček a Oslizlo.

Reklama

Související témata: