Hlavní obsah

Los Angeles - Washington 1:3Češi v NHL slavili výhry! Washington i s potlučeným Gudasem vystřídal Boston na čele NHL

Ani jeden z českých hokejistů ve středečních duelech NHL nebodoval. Radovat z výhry se mohli Dominik Simon, jehož Pittsburgh porazil obhájce Stanley Cupu ze St. Louis 3:0, a také Češi v dresu Washingtonu Jakub Vrána, Radko Gudas a Michal Kempný po výhře nad Los Angeles 3:1. Colorado tentokrát bez brankáře Pavla Francouze vyhrálo v Torontu 3:1.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Hokejisté Pittsburgh Penguins Stefan Noesen (14) Dominik Kahun (24) a Jared McCann (19) se radují z gólu proti St. Louis.

Článek

Pittsburgh prodloužil domácí bodovou sérii už na devět zápasů. Hlavním hrdinou se stal brankář Tristan Jarry, jenž pochytal všech 28 střel a poprvé v sezoně vychytal čisté konto.

Dominik Simon nastoupil v elitním útoku s Jevgenijem Malkinem a Jakem Guentzelem, který však kompletně vyšel bodově naprázdno. Simon vyslal čtyři střely na bránu, rozdal dva hity a na ledě strávil přes osmnáct minut. Ocitl se ve třech velkých šancích, ale ani jednu neproměnil.

O góly se postarali hráči druhé a třetí formace. Při svém debutu za Penguins skóroval Stefan Noesen, který zvyšoval na 2:0. Tučňáci vedli už od 39. sekundy utkání po brance Teddyho Bluegera. Ve třetí třetině jistil výhru Alex Galchenyuk.

Před Pavlem Francouzem dostal v brance Colorada přednost Philipp Grubauer a švýcarský gólman se stal v Torontu hlavním strůjcem vítězství, když z 38 střel pustil za svá záda jediný puk. Ve druhé třetině jej překonal Zach Hyman. Pohotovou tečí střílené přihrávky od Alexandera Kerfoota srovnával na 1:1.

Rozhodující moment utkání se seběhl ve třetí třetině, kdy v oslabení vypíchl puk na modré Valerij Ničuškin a samostatný únik dotáhl do gólového konce. Při risku domácích bez gólmana pak skóroval do prázdné branky Joonas Donskoi.

Washington se osamostatnil na čele celé NHL o dva body před Bostonem, který má však o dva odehrané zápasy méně. Capitals dlouho drželi v Los Angeles dvoubrankový náskok po dvou trefách Johna Carlsona z úvodu utkání.

Ve třetí třetině duel přeci jen zdramatizoval kontaktní brankou Blake Lizotte, jenž potrestal chybu při rozehrávce brankáře Ilji Samsonova.

Domácí se tlačili za vyrovnáním, při závěrečné power play si vypracovali šance, jenže všechny naděje na prodloužení jim utnul gólem do prázdné brány Tom Wilson.

V sestavě vítězů nechyběl Radko Gudas, který včera utrpěl úder do hlavy.

Ottawa si pohlídala útočná esa Edmontonu Leona Draisaitla s Connorem McDavidem a nakonec mohla slavit výhru 5:2. Z elitních snajprů zaznamenal jen bod za přihrávku Draisaitl. U radosti Senátorů už chyběl český útočník Filip Chlapík, jenž byl po devíti zápasech bez bodu poslán na farmu do Belleville.

Toronto - Colorado 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky: 33. Hyman - 31. MacKinnon, 47. Ničuškin, 59. Donskoi. Střely na branku: 39:30. Diváci: 19 351. Hvězdy zápasu: 1. Grubauer (Colorado), 2. Andersen (Toronto), 3. Ničuškin (Colorado).
Pittsburgh - St. Louis 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 1. Blugers, 40. Noesen, 45. Galchenyuk. Střely na branku: 33:28. Diváci: 18.411. Hvězdy zápasu: 1. Jarry, 2. Noesen, 3. Blugers (všichni Pittsburgh).
Edmonton - Ottawa 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Branky: 15. Khaira, 38. Klefbom - 26. Anisimov, 26. C. Brown, 32. Ennis, 42. Duclair, 52. Naměstnikov. Střely na branku: 26:25. Diváci: 17 162. Hvězdy zápasu: 1. Ennis, 2. C. Brown (oba Ottawa), 3. Gagner (Edmonton).
Los Angeles - Washington 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branky: 44. Lizotte - 5. a 14. Carlson, 59. T. Wilson. Střely na branku: 23:22. Diváci: 16 102. Hvězdy zápasu: 1. Carlson, 2. Siegenthaler (oba Washington), 3. Lizotte (Los Angeles).

Reklama

Související témata: