Hlavní obsah

New Jersey - Boston 1:5Další Pastrňákovu show odneslo New Jersey, bodovali i další Češi

pan, rjmČTKSport.cz
Aktualizováno

Je nezastavitelný. Český útočník ve službách Bostonu David Pastrňák i v dalším zápase NHL předvedl svoji výjimečnost. Dvěma góly se velkou měrou podílel na vítězství Bruins na ledě New Jersey 5:1 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Do statistik se v třinácti nočních zápasech zámořské ligy zapsali i David Krejčí, Filip Hronek, Martin Nečas, Tomáš Nosek či Radek Faksa.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Hokejisté Bostonu se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Ani v nejmenším nezpomaluje. Nejlepší střelec probíhajícího ročníku NHL David Pastrňák rozšířil svou gólovou sbírku o další dva přírůstky v zápase na ledě New Jersey. Po úvodní brance Grzelcyka navýšil vedení Bruins právě třiadvacetiletý český útočník, když využil parádní přihrávku Marchanda a střelou z voleje nedal domácímu Blackwoodovi šanci. Pod obě úvodní trefy Bostonu se asistencí podepsal i David Krejčí.

"Je vždy hezké, když dostanete šanci si zahrát s takovými hráči," řekl Krejčí ke spolupráci s Bradem Marchandem a Pastrňákem. Společně nasbírali sedm bodů (2+5). "Patří k nejlepším hráčům na světě, hrozně mi to usnadňovali," doplnil český centr, který bodoval ve čtvrtém zápase za sebou (0+6).

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Pastrňák a Marchand se radují z další trefy

Pastrňák pouze oprášil s Krejčím souhru ze začátku své kariéry. "Hrál jsem s ním pár let a je mezi námi úžasná chemie. Bylo snadné se k němu zase vrátit. Vím, co od něho očekávat. Musím být celou dobu připravený na cokoliv, protože dokáže přihrát přesně na hokejku z neskutečných pozic," vyzdvihl Pastrňák.

Ďáblové ve druhé třetině sice díky Colemanovi snížili, třetí úder však znovu přišel z hokejky havířovského rodáka, který střelou od modré zvýšil na 3:1. U všech tří úvodních branek Medvědů si připsal asistenci Brad Marchand.

Výhru Bostonu podtrhl svou druhou brankou večera i Matt Grzelcyk, na konečných 5:1 uzavřel Clifton. David Pastrňák v probíhajícím ročníku zaznamenal již devatenáct branek a s přehledem vládne tabulce střelců.

"O druhé přestávce jsme si připomínali, že musíme hrát správným způsobem, a to se povedlo. Celou třetinu jsme měli pod kontrolou a zvýšili jsme náskok," radoval se Pastrňák, který má na kontě 19 branek z 21 zápasů. Tbulku kanonýrů vede o tři trefy před Leonem Draisaitlem.

"Mám ho (Pastrňáka) na očích od doby, co se stal profesionálem. Sledujete toho chlapce, který chodí šťastný na stadion a nedává velkou váhu jen střílení branek a tvorbě šancí, ale chce vyhrávat. Prohry nesnáší a jeho celkový růst je dán hlavně tím, že hokej miluje," řekl trenér Bostonu Bruce Cassidy. Vyzdvihl i atmosféru, jakou Pastrňák kolem sebe šíří. "Má vždy výbornou náladu. To v tréninku i zápasech také potřebujete," podotkl.

VIDEO: Sestřih zápasu New Jersey - Boston

Hronkovy body nestačily

Dvoubodový večer prožil v dresu Detroitu český obránce Filip Hronek, body to však jeho týmu v zápase proti Ottawě nepřineslo.

Senátoři šli jako první do vedení ve 4. minutě, kdy se prosadil Duclair. Domácí však ještě do konce první části skóre otočili. Fabbri o šest minut později vyrovnal, když asistenci si na jeho trefě připsal právě Filip Hronek, a v 19. minutě pak dokonce ve vlastním oslabení poslal Rudá křídla do vedení Filppula.

Ottawa však o svém vítězství rozhodla ve druhé třetině, kdy po brankách Duclaira, Namestnikovova a Tkachuka odskočila do vedení 4:1. Detroit sice ještě díky Manthaovi snížil, když i na jeho gól nahrával Hronek, na více než korekci výsledku na 2:4 to však nestačilo. Red Wings tak zůstávají se sedmnácti body nejhorším týmem Východní konference.

VIDEO: Sestřih zápasu Detroit - Ottawa

Další facka pro Calgary

Nedaří se jim a nic na tom nezměnil ani David Rittich. Český gólman v brance Calgary musel zkousnout pátou porážku svého týmu v řadě, když Plameny doma nestačily na Colorado a prohráli 2:3.

Laviny dle svého jméno začaly v Calgary ve velkém stylu, když po úvodní třetině vedly díky brankám Burakovského již 2:0. Když na tříbrankový rozdíl zvyšoval v 34. minutě Kamenev, zdálo se být o utkání rozhodnuto. Domácí ještě zabojovali. Ryan a Mangiapane snížili na jednobrankový rozdíl, na víc to však domácím nestačilo.

Calgary patří v tabulce Západní konference deváté místo, Avalanche jsou třetí.

VIDEO: Sestřih zápasu Calgary - Colorado

Faksa přispěl k domolici Vancouveru

Jasnou výhru 6:1 nad Vancouverem si připsali hokejisté Dallasu. Hvězdy šly do vedení v 8. minutě, když na Bennovu branku nahrával Radek Faksa. Jamie Benn se postaral i o druhou trefu domácích a v polovině utkání zvyšoval na dvoubrankový rozdíl. Hosté díky Horvatovi snížili, dál už však kralovali jen domácí.

Fedun, Heiskanen, Dowling a Perry korunovali jasné vítězství domácích 6:1. Dallasu patří v Západní konferenci šesté místo, jejich dnešní soupeř o dvě příčky níže.

VIDEO: Sestřih zápasu Dallas - Vancouver

Nečas i Mrázek slaví

Pátý gól v letošním ročníku si v dresu Caroliny připsal český útočník Martin Nečas, když v 15. minutě zápasu v Chicagu si v přečíslení dva na nikoho vyměnil kotouč s Ninem Niederreiterem a zakončil akci do prázdné branky.

Český útočník řekl, že do takové situace se v zápase dostal pravděpodobně poprvé od žáků. "Tohle nikdy netrénujete," podotkl Nečas. "Doufal jsem, že ho přihrávkami dostaneme do těžší pozice, a vyšlo to," potěšilo českého útočníka, který bodoval v listopadu v osmi z devíti zápasů (3+6).

V prostřední části zvýšili Andrej Svečnikov a Niederreiter a Mrázek, který vychytal i únik Dominika Kubalíka, držel nulu do 53. minuty. Poté během sedmdesáti sekund snížili Erik Gustafsson a Connor Murphy. Další šance český gólman kryl a vítězství zpečetil při hře bez brankáře Sebastian Aho.

"Máme za sebou tři zápasy u soupeřů a vezme si maximální počet bodů, což je pecka. Byla to těžká utkání, kde jsme brali těsné výhry. I proto jsou body tak cenné. Teď to musíme potvrdit ve dvou utkáních doma, kde hrajeme dobrý hokej," pochvaloval si po utkání Petr Mrázek.

VIDEO: Sestřih  zápasu Chicago - Carolina

Buffalo nestačilo na Minnesotu

Hlavní slovo si v první třetině vzal hostující Zach Parise, který dvěma brankami zajistil Minnesotě vedení 2:0. Když v 26. minutě přidal třetí gól Brodin, prohrávaly Šavle již o tři branky. Aspoň malou naději dala domácím fanouškům branka Montoura v 57. minutě, při power play Sabres však gólem do prázdné branky rozhodl o vítězství 4:1 Zucker.

VIDEO: Sestřih zápasu Buffalo - Minnesota

Nosek pomohl gólem k výhře

Až téměř do poloviny zápasu museli domácí fanoušci čekat na úvodní branku utkání. K radosti většiny z nich se o ni postaral Glass, který poslal Vegas z přesilové hry do vedení 1:0. Hosté z Toronta odpověděli v 48. minutě po Spezzově brance a srovnali na 1:1.

Důležitou trefu si připsal 42 sekund po vyrovnávacím gólu Tomáš Nosek, který skvěle vystihl špatnou rozehrávku hostů a v samostatném nájezdu bekhendovým blafákem nedal Andersenovi šanci.

Na dvoubrankový rozdíl zvyšoval v 51. minutě z přesilové hry Stone, hosté sice ještě stihli ze stejné herní situace díky Hymanovi snížit, při power play však uzavřel skóre na konečných 4:2 Eakin.

VIDEO: Sestřih zápasu Vegas - Toronto

Florida si poradila s Flyers

Do utkání lépe vstoupili hosté, které poslal do vedení v 7. minutě Sanheim. Panters však ještě do konce úvodní třetiny skóre po brankách Scevioura a Connollyho otočili.

Definitivní úder si Florida schovala do druhé třetiny. Barkow a Huberdeau zvýšili už na 4:1 pro domácí. Letcům dala aspoň nějakou naději branka Frosta v 35. minutě, dva body pro Pantery však zajistil pro power play hostů do prázdné branky Hoffman. Jakub Voráček se bodově neprosadil.

VIDEO: Sestřih zápasu Florida - Philadelphia

Šimkova asistence nestačila

První třetina zápasu San Jose s Edmontonem patřila hostům. Po brankách Granlunda, Kassiana a Khaira vedli hosté po úvodní dvacetiminutovce již 3:1. Čtvrtý gól Olejářů přidal v 38. minutě z přesilové hry Neal a nasměřoval tak Oilers k výhře.

Svým patnáctým gólem v sezoně zvyšoval v závěrečné periodě na 5:1 hvězdný McDavid, domácí již jen díky Goodrowovi korigovali na konečných 2:5. Asistenci si na druhé brance Žraloků připsal Radim Šimek, Tomáš Hertl se do statistik bodově nezapsal.

"V minulém vzájemném utkání (výhra San Jose 6:3) jsme ubránili jejich první lajnu a McDavid s Draisaitlem nic neměli. Dnes to bylo naopak. Nedrželi jsme se našeho plánu, ztráceli jsme puky. Nejlepší taktikou, jak na ně, je hrát v jejich obranném pásmu, ale vůbec jsme se tam neudrželi," řekl útočník San Jose Tomáš Hertl.

VIDEO: Sestřih zápasu San Jose - Edmonton

Pittsburgh padl, výhry slaví St. Louis i Winnipeg

Ve zbývajících dnešních zápasech si výhry připsaly Columbus nad Montrealem 2:1, New York Islanders, kteří v prodloužení zdolali Pittsburgh 5:4 i Winnipeg, jenž uspěl na ledě Nashvillu 2:1. Obhájci titulu ze St. Louis i nadále pokračují ve výborných výkonech, když si doma poradili s Tampou Bay 3:1.

VIDEO: Sestřih zápasu Pittsburgh - Islanders

VIDEO: Sestřih zápasu Columbus - Montreal

VIDEO: Sestřih zápasu Nashville - Winnipeg

VIDEO: Sestřih zápasu St. Louis - Tampa

Výsledky NHL:
Buffalo - Minnesota 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky: 57. Montour - 8. a 20. Parise, 26. Brodin, 58. Zucker. Střely na branku: 31:26. Diváci: 15.522. Hvězdy zápasu: 1. Parise, 2. Stalock, 3. Zucker (všichni Minnesota).
Florida - Philadelphia 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky: 11. Sceviour, 13. Connolly, 27. Barkov, 31. Huberdeau, 58. Hoffman - 7. Sanheim, 35. Frost. Střely na branku: 26:37. Diváci: 11.515. Hvězdy zápasu: 1. Barkov, 2. Connolly (oba Florida), 3. Frost (Philadelphia).
New Jersey - Boston 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)
Branky: 39. Coleman - 15. a 51. Grzelcyk (na první Krejčí), 15. a 44. Pastrňák (na první Krejčí), 54. Clifton. Střely na branku: 26:28. Diváci: 15.061. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. Grzelcyk, 3. T. Rask (všichni Boston).
Pittsburgh - NY Islanders 4:5 v prodl. (2:0, 1:2, 1:2 - 0:1)
Branky: 17. a 35. B. Tanev, 12. Rust, 43. Guentzel - 26. a 63. B. Nelson, 24. Beauvillier, 56. Josh Bailey, 58. Pullock. Střely na branku: 31:42. Diváci: 18.411. Hvězdy zápasu: 1. B. Nelson (NY Islanders), 2. B. Tanev (Pittsburgh), 3. Leddy (NY Islanders).
Columbus - Montreal 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky: 33. a 55. Dubois, 2. Robinson, 47. Bemström, 52. Jenner - 17. Lehkonen, 25. Armia. Střely na branku: 26:32. Diváci: 14.118. Hvězdy zápasu: 1. Dubois, 2. Korpisalo, 3. Bemström (všichni Columbus).
Detroit - Ottawa 3:4 (2:1, 0:3, 1:0)
Branky: 10. Fabbri (Hronek), 19. Filppula, 58. Mantha (Hronek) - 4. a 25. Duclair, 26. Pageau, 31. B. Tkachuk. Střely na branku: 38:33. Diváci: 19.156. Hvězdy zápasu: 1. Duclair, 2. Nilsson, 3. Pageau (všichni Ottawa).
St. Louis - Tampa Bay 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky: 38. Perron, 47. Sundqvist, 60. Schwartz - 17. Cirelli. Střely na branku: 34:18. Diváci: 18.096. Hvězdy zápasu: 1. Sundqvist, 2. Perron, 3. Parayko (všichni St. Louis).
Nashville - Winnipeg 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 39. Bonino - 1. Laine, 24. Ehlers. Střely na branku: 39:25. Diváci: 17.165. Hvězdy zápasu: 1. Hellebuyck, 2. Ehlers (oba Winnipeg), 3. Bonino (Nashville).
Chicago - Carolina 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Branky: 53. E. Gustafsson, 54. C. Murphy - 15. Nečas, 21. A. Svečnikov, 32. Niederreiter, 60. Aho. Střely na branku: 32:33. Petr Mrázek odchytal za Carolinu celý zápas, inkasoval dvě branky z 32 střel a úspěšnost zásahů měl 93,75 procenta. Diváci: 21.325. Hvězdy zápasu: 1. Niederreiter (Carolina), 2. P. Kane (Chicago), 3. A. Svečnikov (Carolina).
Dallas - Vancouver 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
Branky: 8. a 30. Jamie Benn (na první Faksa), 34. Fedun, 43. Heiskanen, 44. Dowling, 49. Perry - 32. Horvat. Střely na branku: 31:33. Diváci: 18.198. Hvězdy zápasu: 1. Jamie Benn, 2. Heiskanen, 3. Dowling (všichni Dallas).
Calgary - Colorado 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky: 38. D. Ryan, 56. Mangiapane - 4. a 19. Burakovsky, 34. Kameněv. Střely na branku: 33:26. David Rittich odchytal za Calgary 58:34 minuty, inkasoval tři góly z 26 střel a úspěšnost zásahů měl 88,46 procent. Diváci: 18.698. Hvězdy zápasu: 1. Burakovsky, 2. MacKinnon (oba Colorado), 3. D. Ryan (Calgary).
Vegas - Toronto 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
Branky: 29. Glass, 49. Nosek, 51. Mark Stone, 60. Eakin - 48. Spezza, 53. Hyman. Střely na branku: 37:33. Diváci: 18.292. Hvězdy zápasu: 1. M. Fleury, 2. Glass, 3. Nosek (všichni Vegas).
San Jose - Edmonton 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Branky: 10. Labanc, 50. Goodrow (Šimek) - 4. Markus Granlund, 8. Kassian, 20. Khaira, 38. Neal, 47. McDavid. Střely na branku: 35:29. Diváci: 16.147. Hvězdy zápasu: 1. McDavid, 2. Klefbom, 3. Koskinen (všichni Edmonton).

Reklama