Hlavní obsah

Olomouc - Kladno 1:3Kladno s Jágrem v sestavě vyhrálo v Olomouci 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Strnad 0 : 1
13. Austin 0 : 2
26. Zikmund 0 : 3
56. Irgl 1 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc
Aktualizováno

Hokejisté Kladna zvítězili v 19. kole extraligy v Olomouci 3:1, vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a posunuli se právě před Hanáky na desáté místo. V sestavě Rytířů nechyběl hvězdný Jaromír Jágr, jehož start byl po zranění ze závěru pátečního domácího duelu se Zlínem nejistý. Olomouc neuspěla po dvou výhrách za sebou.

Článek

Kladno začalo velice aktivně a dostávalo se častěji do zakončení. Hned ve čtvrté minutě otevřel skóre Strnad, který prostřelil Konráda mezi betony. Vzápětí mohl srovnat Tomeček, ale s jeho pokusem si Godla poradil. K nebezpečnému zakončení se dostal i Jágr, který tísněný vyvezl puk zpoza branky a zakončil.

Na druhé straně Godla opět úspěšně zasáhl proti Klimkově střele. Ve 13. minutě Austin na modré čáře zachytil nepřesnou přihrávku domácích, najel si do ideální střelecké pozice a zvýšil na 2:0.

Na začátku druhé třetiny Kolouch těsně minul bránu hostů. Potom i Klimek v další šanci zakončil nepřesně. V 26. minutě Zikmund z úhlu nahodil puk, který propadl až za Konráda. Domácí trenéři Moták a Tomajko sáhli ke změně v brankovišti a nastoupil Lukáš.

Olomoučtí zvýšili aktivitu a začali se více dostávat do šancí. Kladenský brankář zlikvidoval postupně střely Koloucha i Irgla, který se potom dostal i do úniku, ale Godlu nepřekonal.

Olomouc ještě zvýšila tlak v útočném pásmu. K několika střelám se dostal Irgl a Tomeček po kombinaci s Klimkem trefil pouze boční síť. Na druhé straně se neprosadil v úniku Redlich. V 56. minutě při Kautově vyloučení přišel Godla o čisté konto. Škůrek si na modré čáře vyžádal přihrávku, poslal puk na Irgla a ten kladenského gólmana prostřelil. Domácí ještě na poslední půlminutu odvolali brankáře, ale gól už ani na jedné straně nepadl.

Olomouc - Rytíři Kladno 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 56. Irgl (Škůrek, P. Musil) - 3. J. Strnad (P. Machač, Redlich), 13. Austin, 26. Zikmund (Kehar, Bílek). Rozhodčí: Mrkva, Piragič (Chor.) - Tošenovjan, Zgonc (Slovin.). Vyloučení 3:4. Využití 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Konrád (26. Lukáš) - Jaroměřský, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Skladaný, Kolouch, Olesz - V. Tomeček, J. Knotek, Hecl. Trenéři: Moták a Tomajko.
Godla - B. Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka, Zelingr - Jágr, Melka, Zikmund - J. Strnad, P. Machač, Redlich - Bílek, Stach, Réway - O'Donnell, T. Kaut, Hajný. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata: