Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 2:7Karlovy Vary vyhrály v Brně a po třech prohrách naplno bodovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Koblasa 0 : 1
13. Orsava 1 : 1
23. Koblasa 1 : 2
24. Gríger 1 : 3
36. Orsava 2 : 3
39. Gríger 2 : 4
40. Polák 2 : 5
41. Flek 2 : 6
58. Flek 2 : 7
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté brněnské Komety prohráli v 19. kole extraligy na svém ledě s Karlovými Vary vysoko 2:7. Západočechy nastartovaly k výhře dva góly v přesilovce na začátku druhé třetiny a další dvě laciné branky na jejím konci. Energie tak přerušila svoji sérii tří zápasů bez výhry, naopak Kometa natáhla šňůru utkání bez vítězství na pět a v tabulce se propadla za svého dnešního přemožitele.

Článek

Domácí tým vstoupil do zápasu aktivněji a v úvodu si vytvořil i dvě šance, ale Plekanec ani Orsava své slibné pozice ve vedoucí gól nepřetavili. Kometa však pykala za nedůslednost v obraně, kdy z celkem nevinné akce prostřelil Vejmelku Koblasa a dostal tak Karlovy Vary do vedení.

To netrvalo dlouho, Kometa využila hned první přesilovou hru, když se po pěkné přihrávce Svačiny trefil zblízka Orsava. Brno pak svoji hru zklidnilo a hlavně zpřesnilo, nicméně šance Lva gól nepřinesla.

V úvodu druhé části hry Karlovy Vary dokonale využily početní výhodu na ledě. Nejprve Koblasa svým druhým gólem v zápase při hře pěti proti třem poslal hosty do vedení, o půl minuty později překonal Vejmelku a jeho čtyři spoluhráče v poli Gríger.

Brno začalo stíhačku nepříznivého stavu, ale stihlo v přesilové hře jen snížit, když se po kombinaci trefil opět Orsava. Místo vyrovnání ale přišel pro domácí tribuny šok, nejprve navýšil vedení Karlových Varů jejich nejproduktivnější hráč Rachůnek a 39 vteřin poté propadlo nenápadné nahození Poláka velmi lacino za Vejmelkova záda.

Nejistého strážce brněnské svatyně vystřídal do třetí třetiny Klimeš, ale s čistým štítem vydržel jen 33 sekund. Překonal jej Flek. Čtyřbrankové manko bylo na Kometu v současném rozpoložení velké sousto, zápas se už dohrával víceméně z povinnosti pod jasnou kontrolou hostí, kteří své vedení ještě navýšili opět díky Flekovi.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:7 (1:1, 1:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Orsava (Svačina, O. Němec), 36. Orsava (P. Holík, Zaťovič) - 12. Koblasa (Vondráček), 23. Koblasa (V. Polák, Eminger), 24. Gríger (Šenkeřík, T. Rachůnek), 39. Gríger, 40. V. Polák, 41. Flek (Stříteský, Šenkeřík), 58. Flek (Šenkeřík, F. Novotný). Rozhodčí: Hodek, T. Veselý - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:3. Diváci: 7381.
Vejmelka (41. Klimeš) - O. Němec, Svozil, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - Svačina, Plekanec, Plášek - Orsava, Lev, J. Hruška - Horký, Kusko, Dočekal. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, D. Mikyska, M. Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - T. Kubalík, Raška, Kohout - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Marišk

Reklama

Související témata: