Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 2:1 PPSparta udolala Pardubice, rozhodl Tomášek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Rousek 1 : 0
50. Mandát 1 : 1
62. Tomášek 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v utkání 12. kola extraligy Pardubice 2:1 v prodloužení. Pražané si připsali šestou výhru po sobě, v čase 61:50 o ní rozhodl útočník David Tomášek. Dynamo bodovalo počtvrté z posledních pěti utkání, z toho třikrát Východočeši zvítězili.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty David Tomášek.

Článek

V sestavě domácích už byl zkušený slovenský obránce Jurčina, který se v týdnu dohodl s vedením Sparty na zkoušce do listopadové reprezentační pauzy. Hokejista s bohatými zkušenostmi z NHL nastoupil v obranné dvojici s krajanem Ďalogou.

Už po 42 sekundách mohli na střídačce oba slavit gól, neboť Blain našel od hrazení Rouska a ten otevřel skóre. Velkou možnost pak měl Tomášek, pěknou individuální akci dotáhl až do koncovky Pech, jenže hostující gólman Kacetl v obou případech zasáhl na výbornou.

Postupně se ale více osmělovali i hosté. Dva pokusy Látala zlikvidoval Machovský a bezchybně si vedl strážce domácí branky i poté, co zakončoval nebezpečně Harju.

Druhá třetina nabídla poměrně dietní menu, co se hokejové krásy týká. Na ledě se odehrával spíše urputný boj. Ve 26. minutě se dostali do přečíslení dvou na jednoho Mandát s Tyborem, koncovku na sebe vzal Mandát, Machovský ale jeho dobře mířenou střelu vytěsnil vyrážečkou.

Ve 37. minutě Machovský chvíli nemohl vůbec najít kotouč a nechal značně odkrytou branku. K puku se dostal Hovorka a snažil se okamžitě zakončit, Jurčina ale situaci duchapřítomně zachránil. Dobře možnosti ke zvýšení skóre nevyužil Forman. Kusý hned po buly rozezvučel tyčku.

Na začátku třetí části dohrávali Pardubičtí většinu přesilovky a Hovorka parádní ranou bez přípravy z kruhu pořádně protáhl Machovského. Ve 46. minutě musel za zdržování hry na trestnou lavici Forman. Tybor v početní výhodě krásnou přihrávkou našel na brankovišti Kousala, ale Machovský fantastickým zákrokem uhájil těsný náskok.

To už se mu ale nepovedlo před polovinou třetiny, kdy dostal puk za jeho záda Mandát. Odpovědět mohl vzápětí Smejkal, jenže neuspěl. V 52. minutě namířil Řepík své bekhendové zakončení z první do tyčky. Sparta pak nevyužila přesilovku, Látala na druhé straně vychytal Machovský, ve velké šanci na něm ztroskotal také Blümel.

A protože domácí přečkali bez úhony Jurčinův trest na konci základní doby, dospěl duel do prodloužení. V něm nejprve Zdráhala vychytal Machovský, pak už přišla Tomáškova chvilka.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Rousek (Blain), 62. Tomášek (Řepík, Polášek) - 50. Mandát (J. Mikuš, Tybor). Rozhodčí: Horák, Pešina - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 10.443.
Sparta: Machovský - Polášek, Košťálek, Blain, Kalina, Jurčina, Ďaloga, Tomáš Dvořák - Řepík, Pech, Forman - Říčka, V. Růžička ml., A. Kudrna - Buchtele, Sukeľ, Černoch - Rousek, Tomášek, Smejkal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Hrádek - Tybor, R. Kousal, Mandát - Hovorka, Harju, M. Látal - Blümel, J. Kloz, Kusý - O. Matýs, Pochobradský, M. Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Reklama

Související témata: