Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 6:3Mladá Boleslav i díky třem bodům Klepiše porazila Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Valský 0 : 1
32. Flynn 1 : 1
38. Klikorka 2 : 1
43. Ševc 3 : 1
43. Jágr 3 : 2
47. Austin 3 : 3
49. Hrbas 4 : 3
55. Dlapa 5 : 3
56. Klepiš 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali ve 12. kole extraligy Kladno 6:3, bodovali i v šestém domácím utkání v sezoně a popáté z toho vyhráli. K úspěchu Bruslařského klubu přispěl třemi body body za branku a dvě asistence Jakub Klepiš. Rytíři prohráli teprve podruhé z posledních šesti zápasů a nepomohly jim k zisku ani dva body za gól a asistenci Jaromíra Jágra.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Kladno odehrálo první zápas od pátku 11. října, kdy doma zdolalo Plzeň 7:5. Hrající majitel Rytířů Jágr při této pauze zamířil kvůli zelené kartě do Spojených států amerických a trávil čas v Las Vegas.

Do první šance zápasu se dostal Vondrka, který minul branku. Na druhé v přečíslení s Jágrem vyřešil Zikmund přečíslené dvou na jednoho individuálně a také neuspěl. V sedmé minutě se ocitli domácí sami před Godlou, po Vondrkově asistenci zakončoval Pláněk, ale kladenský gólman zasáhl pravým betonem.

Domácí přečkali první vyloučení při Kurkově trestu, ale Ševcovo vyloučení už Rytíři zužitkovali. Po Jágrově přihrávce ještě neuspěl Stach, ale potom našel sedmačtyřicetiletý lídr hostů Valského, který zamířil do odkryté branky.

Foto: Vít Černý, ČTK

Karel Klikorka z Mladé Boleslavi se hned ve svém prvním extraligovém zápase dočkal gólu.

Na přelomu úvodního a druhého dějství přečkali hosté první oslabení a ve 24. minutě mohli zvýšit. Dlapa fauloval unikajícího Machače a nařízené trestné střílení neproměnil Stach, jemuž utekl puk a ani pořádně nezakončil. Stav se nezměnil při pobytu domácího Ševce ani hostujícího Redlicha na trestné lavici.

Ve 32. minutě se dočkali domácí vyrovnání. Dlapa v přečíslení nahrál na pravý kruh Flynnovi, který prostřelil Godlu. Vrátit Kladnu vedení mohl Melka, na druhé straně minul Vondrka. V 38. minutě se radovali opět domácí a premiéru v extralize ozdobil brankou sedmnáctiletý obránce Klikorka, který se dostal do hry až před polovinou utkání při Ševcově desetiminutovém vyloučení.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj likviduje trestné střílení kladenského Davida Stacha.

Hned na začátku třetí části mohl zvýšit Vondrka, ale minul těsně pravou tyč. Ve 43. minutě při Kautově trestu už upravil tečovanou ranou na 3:1 Ševc. Hned za 11 sekund se ale prosadil individuálně Jágr a ve 47. minutě dorážkou po Zikmundově střele vyrovnal Austin.

Za 119 sekund opět vedli domácí, když při Zelingrově pobytu na trestné lavici překonal přes clonu Godlu od modré čáry Hrbas. Odpovědět mohl bleskově Zikmund, ale Krošelj jeho šanci kryl. Domácí ustáli i Dlapovo vyloučení. V 54. minutě hostující Valský minul odkrytou branku. V čase 54:30 překvapil Godlu nahozením od červené čáry Dlapa a bylo rozhodnuto. Navíc při Jágrově trestu ještě dovršil výsledek Klepiš.

12. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 6:3 (0:1, 2:0, 4:2)
Branky a nahrávky: 32. Flynn (Dlapa), 38. Klikorka (J. Stránský, Klepiš), 43. Ševc (Klepiš), 49. Hrbas (A. Zbořil), 55. Dlapa (Pláněk), 56. Klepiš - 19. Valský (Jágr, B. Nash), 43. Jágr (Zelingr, A. Lakos), 47. Austin (Zikmund, Stach). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:6, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 4200 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Fillman, Hrbas, Pláněk, Dlapa, od 29. navíc Klikorka - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - Klepiš, Žejdl, L. Pabiška - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Zelingr, A. Lakos, Barinka, Romančík - Jágr, Stach, Zikmund - Valský, T. Kaut, O'Donnell - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Hajný, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata: