Hlavní obsah

Čeljabinsk - Riga 3:4Skvělý Hyka! Český útočník zazářil hattrickem, ani to však na body nestačilo

panČTK

Fantastické představení má za sebou český útočník Tomáš Hyka, který si v KHL v dresu Čeljabinsku připsal hattrick. Ani to však jeho týmu v zápase proti nejhoršímu týmu soutěže Dinamu Riga nestačilo a hosté si tak odvezli výhru 4:3. Jednu asistenci si připsal v dresu domácích i Lukáš Sedlák.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Hyka si připsal v zápase proti Dinamu Riga hattrick, ani to však na body nestačilo

Článek

Šestadvacetiletý Hyka dnes nastřílel více branek než v dosavadních 16 zápasech v KHL dohromady. Dosavadní autor dvou gólů se zapsal mezi střelce ve 23., 43. a 48. minutě, přičemž u druhé trefy mu asistoval krajan Lukáš Sedlák.

Pouze však korigoval vítězství hostů, kteří i díky dvěma brankám Laurise Darzinše po druhé třetině vedli 4:1 a třetí vítězství v sezoně si vzít nenechali.

Kovář pomohl k výhře

Brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu zlikvidoval v souboji o první místo v tabulce Východní konference 36 střel hráčů Kazaně, kteří doma Avtomobilist porazili 3:1. I díky málo vídané střelecké převaze, protože Kovářovi spoluhráči vyslali na branku Adama Reideborna jen 15 pokusů.

Na dva góly ze sobotního duelu právě proti Jekatěrinburgu dnes navázal Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva brankou v utkání s Magnitogorskem. Tým z hlavního města zdolal předposlední mužstvo tabulky Východu 6:3.

Výsledky KHL:
Barys Nur-Sultan - Vladivostok 0:1 v prodl.,
Čeljabinsk - Dinamo Riga 3:4 (za domácí Hyka 3+0, Sedlák 0+1)
Kazaň - Jekatěrinburg 3:1
Nižněkamsk - Novosibirsk 2:1 v prodl.
Dynamo Moskva - Magnitogorsk 6:3 (za domácí Jaškin 1+0)

Reklama

Související témata: