Hlavní obsah

Dynamo - Jekatěrinburg 6:3Jaškin v KHL dvakrát překonal Kováře a zařídil výhru Dynama

Moskva/Praha
Aktualizováno

Dmitrij Jaškin vstřelil v utkání Kontinentální hokejové ligy dvě branky, kterými v závěrečné desetiminutovce rozhodl zápas Dynama Moskva s Jekatěrinburgem. Domácí celek zvítězil 6:3, i když na začátku poslední třetiny ještě vedli hosté.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin.

Článek

Český reprezentační útočník Jaškin poprvé překonal krajana Jakuba Kováře v 54. minutě a zaznamenal vítězný gól. Pak se trefil ještě 14 sekund před koncem a skóre utkání uzavřel.

Šestý gól Lukáše Sedláka v sezoně zachránil hokejistům Čeljabinsku bod v utkání proti Vladivostoku. Český útočník v 57. minutě využil přesilovou hru a vyrovnal na 2:2, když tečoval do branky hostů střelu Jesseho Virtanena od modré čáry. Vladivostok nakonec zvítězil 3:2 po samostatných nájezdech a vyhrál čtvrtý zápas za sebou.

Bývalý hráč Columbusu Sedlák se dělí s Jiřím Sekáčem z CSKA Moskva o pozici nejlepšího českého střelce. Povedl se mu úvod ročníku, v šesti zápasech skóroval pětkrát, pak se ale na měsíc střelecky odmlčel.

O gól méně má na kontě Tomáš Zohorna z Chabarovsku, jediný střelec Amuru na ledě moskevského Spartaku. Český útočník se prosadil i v samostatných nájezdech, rozhodující branku na 2:1 pro hosty si ale připsal Igor Ruděnkov.

Ani ve druhém utkání v brance s Alexanderem Salákem neuspělo Dinamo Riga. Salák v nejhorším týmu ligy debutoval doma proti Omsku a musel se smířit s debaklem 0:7, nyní na ledě Avangardu hosté prohráli 1:4. Český gólman zneškodnil 24 střel.

Výsledky zápasů KHL:
Čeljabinsk - Vladivostok 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Sedlák 1+0)
Omsk - Dinamo Riga 4:1
Spartak Moskva - Chabarovsk 1:2 po sam. nájezdech (R. Hanzl 0+1 - T. Zohorna 1+0)
Čerepovec - Magnitogorsk 1:2
Dynamo Moskva - Jekatěrinburg 6:3 (za domácí Jaškin 2+0).

Reklama