Hlavní obsah

Opava - Liberec 1:1Slezané poosmé za sebou nevyhráli a zůstali poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Musa 0 : 1
59. Dedič 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Opavy v 10. kole první ligy doma remizovali 1:1 s Libercem, poosmé za sebou v nejvyšší soutěži nevyhráli a zůstali na posledním místě. Liberec je v tabulce desátý. Hosty poslal do vedení v 53. minutě Petar Musa, už za šest minut odpověděl René Dedič.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petar Musa z Liberce se raduje z gólu.

Článek

Opavští, na jejichž lavičce se podle plánu objevil i sportovní manažer Grussmann, začali aktivně. První vyloženou šanci si ovšem vytvořili paradoxně Severočeši. Musa udržel balon ve středu hřiště a rozběhl Malinského, po jehož tečované ráně míč propadl do opavského vápna a Baluta z ideální pozice přestřelil poloprázdnou bránu domácích.

Ti mohli udeřit v závěru jinak nevýrazné první půle. Na Zavadilův centr si na zadní tyči naskočil Simerský, ale míč po jeho hlavičce liberecký brankář Nguyen skvěle vyrazil do zámezí.

Na startu druhé půle se dočkali Liberečtí. Baluta chytrým nákopem vysunul Musu, který proběhl kolem nedůrazného Simerského, poradil si také s opavským gólmanem Šromem a poslal míč do prázdné brány. Uběhlo jen šest minut a bylo vyrovnáno. Zavadil z přímého kopu poslal centr do šestnáctky Slovanu, Hybš včas nedostoupil Dediče a ten ve skluzu dokázal dopravit míč k pravé tyči.

Liberec si mohl vzít vedení zpátky po rychlém brejku, na jehož konci se Malinský ocitl sám před Šromem. Opavského brankáře sice překonal lobem, jenže těsně minul také domácí bránu. Slezané nadále hrozili především ze standardek Zavadila, jenže druhý gól nepřidali. Opava na svém stadionu potřetí za sebou v lize s Libercem remizovala 1:1.

Reklama

Související témata: