Hlavní obsah

Brémy - Lipsko 0:3Lipsko dál vede, Bayern je v závěsu opět díky Lewandowskému

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili v 5. kole bundesligy suverénně 4:0 nad Kolínem nad Rýnem a opět na tom měl hlavní zásluhu Robert Lewandowski. Polský kanonýr skóroval zatím v každém zápase a tentokrát na střeleckou šňůru navázal dvěma góly. V čele tabulky se ale udrželo rovněž neporažené Lipsko, které podobně přesvědčivě uspělo v Brémách (3:0). Za poražený tým odehráli celý zápas Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Robert Lewandowski z Bayernu byl proti Kolínu znovu v ráži.

Článek

Lewandowski poslal mnichovský velkoklub do vedení už ve 3. minutě a trefil se i tři minuty po přestávce. V sezoně má jednatřicetiletý Polák na kontě už devět branek a jasně vévodí tabulce střelců.

Po červené kartě pro hostujícího Kingsleyho Ehizibueho ještě navázali na Lewandowského v 62. minutě z pokutového kopu Philippe Coutinho a o jedenáct minut později i Ivan Perišič.

Lipsko rozhodlo o vítězství už v první půli. Ve 13. minutě se trefil po rohu Willi Orban a o dvacet minut později z přímého volného kopu poslal Marcel Sabitzer míč do šibenice.

Brémám svitla naděje v 64. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu po hře rukou Konrad Laimer, hosté se ale ubránili a ještě přidali třetí gól. Pavlenkou vyraženou střelu doklepl do odkryté branky Marcelo Saracchi.

Lipsko po čtvrté výhře udrželo dvoubodový náskok na Bayern. Mnichovany ještě může odsunout Dortmund, který čeká v sobotu zápas ve Frankfurtu.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 4:0 (3. a 48. Lewandowski, 62. Coutinho z pen., 73. Perišič)
Freiburg - Augsburg 1:1 (23. Holer - 39. Niederlechner)
Hertha Berlín - Paderborn 2:1 (10. Dilrosun, 52. Wolf - 54. Zolinski)
Leverkusen - Union Berlín 2:0 (20. Volland, 25. Alario)
Brémy - Lipsko 0:3 (13. Orban, 35. Sabitzer, 83. Saracchi)

Reklama

Související témata: