Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 1:4Zlín zůstává dál bez bodu, s Hanáky prohrál počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Sedláček 1 : 0
31. Ostřížek 1 : 1
36. Ondrušek 1 : 2
59. Ostřížek 1 : 3
60. Klimek 1 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína podlehli ve 3. kole extraligy doma Olomouci 1:4 a zůstávají bez bodu. Hanáci potvrdili, že se jim proti Beranům daří, a porazili je počtvrté za sebou. Dvěma góly se na tom podílel David Ostřížek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rostislav Olesz z Olomouce - ilustrační foto.

Článek

Úvod utkání byl opatrný. Domácí, kteří nastoupili ve speciální třetí sadě dresů s baťovským motivem, měli sice potíže s rozehrávkou, soupeř to ale nevyužil. Klimek se z rohu prodral až před Kašíka, ale nepřekonal jej.

Zlínští byli úspěšnější a v 17. minutě se dostali do vedení. Szturc z rychlého útoku pálil skrz obránce, přičemž Pavel Sedláček dokázal kotouč velmi jemně tečovat mezi Lukášovy betony.

Olomoučtí mohli srovnat při následné přesilovce, ale Irgl dorazil puk pouze do ležícího Kašíka. V tom samém oslabení měli možnost i Berani, Palmberg vystihl rozehrávku soupeře, únik ale zakončil střelou mimo.

V úvodu prostředního dějství hráli domácí dvě početní výhody, odskočit na větší gólový rozdíl se jim ale nepodařilo. Z nenápadné akce naopak udeřili hosté. Irgl nabil na kruh Ostřížkovi, který ránou z první zamířil přesně k tyči. Za dalších pět minut už Kohouti vedli. Ondruškova nahrávka zpoza branky za pomocí brusle domácího kapitána Žižky skončila za Kašíkem.

Ve třetí třetině se domácí neúspěšně snažili dostat do větší šance. Marnost domácích ukončily branky Ostřížka a Klimka při zlínské opakované hře bez brankáře.

3. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Olomouc 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. P. Sedláček (Szturc, Köhler) - 31. Ostřížek (J. Knotek, Vyrůbalík), 36. Ondrušek (Jaroměřský), 59. Ostřížek, 60. Klimek. Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4230.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Gazda, Freibergs, Buchta, Řezníček, Ferenc - Szturc, P. Sedláček, Köhler - Okál, Herman, Kubiš - Šlahař, Palmberg, Honejsek - J. Ondráček, Popelka, Fryšara. Trenéři: Stavjaňa a Martin Hamrlík.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Valenta - Irgl, J. Knotek, Ostřížek - Klimek, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - Hecl, Handl, V. Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: