Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 2:5Karlovy Vary vyhrály v Pardubicích a s šesti body vedou tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Flek 0 : 1
14. Beránek 0 : 2
15. Gríger 0 : 3
19. Kousal 1 : 3
19. Stříteský 1 : 4
38. Skuhravý 1 : 5
55. Piché 2 : 5
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 2. kole extraligy na ledě Pardubic 5:2 a s šesti body jsou tak v čele soutěže. Dynamo naopak na první bodový zisk čeká a je v tabulce předposlední. O osudu utkání rozhodla už první třetina, kterou Energie vyhrála 4:1. K vítězství hostům pomohly i tři využité přesilové hry.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl inkasuje.

Článek

Karlovy Vary v první třetině Dynamo zaskočily a vypracovaly si rozhodující náskok. Skóre otevřel v páté minutě Flek, jehož střela se pomalu doplazila za čáru. Pardubické hráče trápily četné nepřesnosti, jedinou vážnější šanci zaznamenal novic Harju. Už během první třetiny se v pardubické areně ozýval hlasitý pískot.

Ve 14. minutě se Beránek v přesilovce a při signalizované výhodě rychle zorientoval před brankou a bekhendem zavěsil. Energie za 68 vteřin zužitkovala i druhou početní výhodu, když se zblízka trefil Gríger. V brance Dynama poté Kacetla nahradil junior Vlk a v 19. minutě střelou do protipohybu Novotného snížil Kousal. Jenže za 22 vteřin nachytal domácího gólmana přízemní ranou zpoza obránce Stříteský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán pardubických hokejistů Tomáš Rolinek.

Druhá část, ve které se do pardubické branky vrátil Kacetl, byla výrazně klidnější. Karlovy Vary pozorně bránily a Dynamo se těžko dostávalo byť jen přes střední pásmo, natož do blízkosti Novotného. Domácímu týmu nepomohlo ani stažení hry na tři útoky, které odnesl i kapitán Rolinek. Karlovy Vary si na šanci trpělivě počkaly a v 38. minutě díky důrazu na brankovišti využil třetí přesilovku Skuhravý.

Bohatý náskok si Energie až na Kindlovu dorážku, kterou Novotný zlikvidoval, hlídala bez větších potíží a mohla přidat i další góly. Hlava při samostatném úniku mířil mezi betony, ale Kacetl sklapl včas, a gólem neskončila ani tečovaná střela Graňáka. V 55. minutě Pochobradský odvolal signalizovaný trest pro soupeře a odměnu dostalo Dynamo hned vzápětí, když se od modré čáry trefil Piché. Víc už domácí nestihli.

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (1:4, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. R. Kousal (D. Kindl), 55. Piché (Tybor, R. Kousal) - 5. Flek (Plutnar, T. Rachůnek), 14. O. Beránek (Graňák), 15. Gríger (Šenkeřík), 19. Stříteský (Raška), 38. Skuhravý (Flek, Stříteský). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:3. Diváci: 7347.
Pardubice: Kacetl (15. - 20. Vlk) - Piché, Eklund, Holland, J. Kolář, J. Zdráhal, Mikuš - Tybor, R. Kousal, D. Kindl - Hovorka, Mandát, Harju - M. Látal, Poulíček, Machala - Rouha, Pochobradský, Rolinek. Trenéři: Lubina, Bělohlav a Janecký.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Hlava - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec