Hlavní obsah

Karviná - Bohemians 1905 0:0Bohemians gól nedali, ale konečně bodovali venku

Fotbalisté Bohemians 1905 v devátém kole první ligy remizovali 0:0 v Karviné a na pátý pokus v sezoně bodovali venku. Slezané naopak potřetí za sebou vyšli doma střelecky naprázdno a ve čtyřech zápasech před vlastními fanoušky stále nevyhráli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné František Straka.

Článek

Jako první zahrozil střelou zpoza vápna domácí Ba Loua, ale jinak měli v prvním poločase více ze hry hosté. Pražané drželi míč, ale dlouho se do šancí nedostávali. Zahrozili až v 25. minutě a po Hronkově centru jim k tomu pomohl Čonka, od kterého se míč odrazil tak nešťastně, že málem skončil v karvinské brance.

Slezané se ke slovu dostali až po přestávce, ale Ba Loua z přímého kopu mířil nad. Na druhé straně se nečekanou střelou k bližší tyči pokusil překvapit domácího brankáře Hrdličku střídající Ugwu, který mířil těsně vedle. Mnohem blíž úvodní brance byl v 81. minutě Lingr, ale jeho technický pokus vyrazil nad břevno gólman hostů Fryšták.

V nastavení mohl rozhodnout karvinský Hanousek, z dobré pozice po odraženém míči však mířil trestuhodně nad. Slezané potřetí za sebou nedokázali dát doma gól a ani na čtvrtý pokus v ligové sezoně před vlastními fanoušky nevyhráli. Bohemians naopak po čtyřech venkovních porážkách poprvé bodovali.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:0
Rozhodčí: Marek - Blažej, Váňa. ŽK: Vukadinovič, Janečka, Hanousek, Krivák - Ugwu, Jindřišek. Diváci: 3623.
Karviná: Hrdlička - Ndefe, Krivák, Kouřil, Čonka - Hanousek - Ba Loua, Janečka (73. Smrž), Lingr (88. Petkov), Vukadinovič (58. Galuška) - Petráň. Trenér: Straka.
Bohemians: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Havel, Jindřišek, Vacek (85. Rada), Podaný - Hronek (85. Nečas), Keita (46. Ugwu), Vodháněl. Trenér: Hašek.

Reklama

Související témata: