Hlavní obsah

Ostrava - Slovácko 3:0Ostrava přerušila vítěznou sérii Slovácka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. De Azevedo 1 : 0
23. Fleišman 2 : 0
50. Hofmann (vlastní) 3 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy zvítězili v 7. ligovém kole nad Slováckem jasně 3:0. Domácí si rozhodující dvoubrankový náskok vytvořili po gólech Dyjana Carlose de Azeveda a Jiřího Fleišmana v rozmezí osmi minut v první půli, po pauze výsledek dokonal vlastní trefou Stanislav Hofmann.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Ondřej Šašinka ze Slovácka a Adam Jánoš z Ostravy.

Článek

Baník se Slováckem bodoval poprvé po čtyřech porážkách, zvítězil potřetí z posledních čtyř kol a posunul se před soupeře na třetí místo neúplné tabulky. Hosté nebodovali po předchozích třech výhrách za sebou.

Baník na svého nepopulárního protivníka vyrukoval poprvé v sezoně s Laštůvkou v brance a jako by se zkušeným gólmanem přišla i větší jistota. Domácí po úvodní "oťukávací" čtvrthodině udeřili z první nebezpečné situace. Smola nadvakrát z pravé strany načechral míč na malé vápno, kde ho De Azevedo prudkou hlavičkou protlačil skrz Trmalovy rukavice do brány.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Ostravy (uprostřed) se radují z gólu. Vlevo je Milan Petržela ze Slovácka a vpravo brankář Slovácka Matouš Trmal.

Slezané získali převahu a brzy navýšili vedení. I druhý zásah přišel z pravé strany. Tentokrát centroval Fillo, míč proletěl hostujícím vápnem nečekaně až na zadní tyč, kde ho dopravil hlavou do sítě Fleišman.

Baník se ještě více uklidnil a z herní pohody pramenily další gólové šance. De Azevedo dostal v 31. minutě balon přesně proti noze, ale zakončení mu nevyšlo. Jirásek po rohu o minutu později už vystřelil mnohem povedeněji, hosty však po jeho pokusu spasila tyč.

Slovácko nejvíce překvapilo nasazením útočníka Ondřeje Šašinky, kterého jakožto kmenového hráče Ostravy postavilo navzdory finanční sankci ve smlouvě o hostování.

V poli toho hosté moc neukázali a to, že neměli den, v nástupu do druhého poločasu podtrhl Hofmann, který si po centru Kuzmanoviče a nedorozumění s Trmalem dal vlastní gól.

Teprve za stavu 0:3 o sobě dalo vědět i Slovácko, Petržela ovšem v 58. minutě z deseti metrů po rychlém kontru z první těsně minul tyč. Smola na druhé straně hned vzápětí po rohu De Azeveda hlavičkoval přesněji, ale Trmala opět zachránila branková konstrukce.

Baník už dohrával v pohodě. Aktivní De Azevedo měl další gólovou možnost, ale po brejku s Reiterem hlavou mířil vedle tyče. Baník si i tak připsal druhou domácí výhru za sebou.

7. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
Branky: 15. De Azevedo, 23. Fleišman, 50. vlastní Hoffmann. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Kubr. ŽK: Zajíc, Divíšek, Kadlec, Daníček, Kalabiška, Svědík (trenér, všichni Slovácko). Diváci: 7288.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman - Reiter (85. Holzer), Jánoš, Jirásek, De Azevedo (87. Lalkovič) - Kuzmanovič, Smola (74. Baroš). Trenér: Páník.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (53. Šimko) - Havlík, Daníček - Petržela (61. Kalabiška), Šašinka (88. Hellebrand), Navrátil - Zajíc. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 45. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice