Hlavní obsah

TEST: Triko Adidas Adistar Primeknit Longsleeve. Pohodlí, které nezklame

Praha

Někdy stačí první moment, dotek, abyste věděli, že tohle nebude krok nesprávným směrem. Pro běhání venku za počasí, které má ještě do jarního daleko, se hodí mít kus látky, která je přizpůsobena do chladnějšího počasí. Navíc má dlouhý rukáv, kopíruje tělo a je příjemná na nošení. Takové je pánské tričko Adidas Adistar Primeknit Longsleeve.

Foto: Sport.cz

Adidas Adistar Primeknit Longsleeve.

Článek
Fotogalerie

Adidas patří mezi výrobce sportovního oblečení, který je velkým hráčem na trhu a také dlouholetým, takže ví, co si zákazník žádá. Vymýšlí a vyrábí stovky produktů, většinou nemíří mimo terč. V tomto případě byl cíl zasažen. A tím je zákazník.

Adidas Adistar Primeknit Longsleeve je triko, které je především příjemné, sedí, k tomu dobře vypadá. Tedy spojení, které funguje. K tomu po použití má tu výhodu, že hned nezapáchá. V případě venkovních výběhů nemusíte tedy hned po doběhnutí ladit program v pračce. Bez obav ho můžete použít i podruhé. Samozřejmě ale každý volí svůj postup.

Plusy
Příjemný materiál
Slušivý design
Dobrý odvod potu
Drží tvar
Dobrý poměr kvalita/cena
Mínusy
Nebyly zaznamenány
Cena
Okolo 1300 Kč

Co se týče složení, tento běžecký kousek je vyroben převážně z vlny. Té je v tkanině 39%, polyester má 35% a nylon 26%. Toto rozložení slibuje přirozený a volný pohyb. Prodyšnost Climawarm udrží běžce v teple a pohodlí, a to i v chladnějším počasí.

Hlavním a rozdílovým faktorem proti konkurenci je systém zpracování tkaniny, která není po celém obvodu stejná, což je znát už na první pohled, detailní pohled přes světlo to jen potvrdí. Je zřejmé, že hustota a povrch trika jsou rozdílné.

Místa pro lepší odvod vzduchu a potu

Tyto prvky jsou na několika místech. Největší část patří bočním stranám od podpaží dolů, kde je šest pruhů. Další pás je veden přes celou šířku na vrchní části zad. Tyto segmenty jsou uzpůsobeny pro lepší cirkulaci vzduchu a odvod potu.

Dalším plusem tohoto trika je ukončení rukávu, které ale není žádnou novinkou. Prodloužený rukáv, kde lze protáhnout palec a krýt dlaň a část ruky, je pro tyto výrobky dnes už standardním provedením.

Pohodlí pro běžcův krk

Adidas Adistar Primeknit Longsleeve má na zátylku všitý úzký pásek, který slouží pro lepší komfort běžce, aby ho pohybující látka na krku při sportu neobtěžovala, když se látka tře o kůži. A že jde o doporučení pro běžce, dokládá navíc nápis, který je výmluvný - adidas running.

Triko má také na povrchu ploché švy, které jsou podobné těm na rubu. Nejde o chybu, která by mohla být vyčítána šičkám v Číně, jde o design, který se dnes prostě nosí.

Malé doporučení na závěr. Občas se stává, že více citlivé osoby mohou být háklivé na nové zboží, které sjelo z výrobní linky. Pro příjemnější pocit z užívání odborníci doporučují oblečení před prvním použitím vyprat. Triko je možné sehnat ve více barvách. Cena tohoto produktu se nyní pohybuje okolo 1300 Kč, což je vzhledem ke značce a kvalitě jistě dobrá volba.

Také jsme testovali:

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články