Hlavní obsah

TEST: Nike Element Sphere 1/2 Zip. Komfortní triko do nečasu

Libor KalousSport.cz

Triko Element Sphere 1/2 Zip, které vyrobila firma Nike, slibuje jako další výrobci hodně. Zde ale nebylo šlápnuto vedle. Pohodlné, příjemný materiál, udrží teplo. Pokud vyhledáváte sportování v chladnějších dnech a nepotrpíte si na velké vrstvení, varianta s tímto trikem má svůj význam.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Triko Nike Element Sphere 1/2 Zip a falešné rukavice.

Článek
Fotogalerie

Pánské tričko s dlouhým rukávem vám poskytne pohodlí po celou dobu. Výhodou je stojací límec, který můžete v případě potřeby ohrnout. Navíc je vybaven dvěma jezdci, kterými můžete řídit „chlazení" až po hrudník.

Rukávy jsou uzpůsobeny i pro ty, kteří nemají rukavice a neradi mrznou. Opět je zde více možností. Rukávy lze přetáhnout až na dlaň, kdy proti zpětnému pohybu slouží otvor pro palec. Pokud by vám i přesto byla zima, jde použít ohrnovací konec rukávu, který lze přetáhnout přes celou dlaň až do podoby, že celá vaše ruka je schována a chráněna před nepřízní počasí. Získáte tak falešnou rukavici.

Nad zápěstím jsou navíc reflexní prvky odrážející světlo. Slouží pro větší bezpečnost běžce za tmy a za šera. Jeden pás je umístěn také na dolní části zad.

Pokud vybíháte s klíči, případně gelem, po pravé straně na boku výrobce nezapomněl na kapsu dostatečné velikosti. Na délku má osmnáct centimetrů, na šířku deset. Plnit ji ale po okraj se pro delší běhání nemusí vyplatit, váha by vás táhla k jedné straně.

Plusy
Pohodlí
Drží teplotu
Možnost „falešných“ rukavic
Pružnost
Minusy
Nebyly nalezeny
Cena
1550 Kč

Pokud máte v oblibě teplo, Nike Element Sphere 1/2 Zip vám ho poskytne. Pokud ho budete chtít využít například v posilovně na běžeckém pásu, bude vám teplo. Tento druh sportovního trika je spíše pod nebe, ne pod zářivky, protože toto triko je vyrobeno z prodyšného materiálu, navíc velmi dobře izoluje.

Triko je složeno ze dvou materiálů - 93 % polyester a 7 % spandex, což je elastická textilie, která se používá také pro sportovní oděvy. Zaručuje pružnost tkaniny. Spandex má schopnost vrátit látku do původního tvaru, nevytahuje se jako například čistá bavlna. I přes několikeré praní triko neztrácí svůj původní tvar.

Výrobce využil technologie Dri-Fit, která odvádí pot a udržuje tělo v suchu. Také jsou zde použity i ploché švy, které slouží k vyššímu pohodlí sportovce, zabraňují podráždění pokožky. K tomu vnitřní část trika, jež přichází do přímého kontaktu s tělem běžce. Je poseta tisící měkkými kroužky, které lépe přilnou na kůži.

Celkově použitá textilní struktura snižuje přilnavost při běhání v nižších teplotách. Tkanina vytváří vzdušný prostor, který pomáhá sportovci lépe se udržet v suchu a pohodlí. A pokud má běžec pohodlí, může i lépe trénovat.

Také jsme testovali:

Reklama

Související témata: