Hlavní obsah

Vy jste mi nepřinesli dárky? zaskočil Jágr americké novináře

VANCOUVER

Po dvou letech v ruském Omsku se Jaromír Jágr vrátil do zámoří, kde jej kdysi obdivovaly milióny fanoušků NHL. A je to zase ten starý Jágr, museli si myslet novináři z prestižního listu New York Times, když českou hokejovou hvězdu požádali o rozhovor po pondělním tréninku české reprezentace ve Vancouveru. Jágr totiž hned na úvod začal s americkými žurnalisty vtipkovat.

Foto: ČTK/AP

Rozesmátý Jaromír Jágr na tréninku

Článek

"No, v Rusku bych dostal dárky," prohodil směrem ke třem novinářům Jágr, jenž právě v pondělí slavil 38. narozeniny. A než se zaskočení tazatelé zmohli na nějakou odpověď, tak rozesmátý ´Jags´ pokračoval: "Vy na ně ale nemáte, já to chápu." A novináři si s úsměvem oddechli, na Jágrovy tradiční vtípky si už pomalu odvykli.

Stejně jako na delší vlasy, které český fenomén nosil během svých začátků v NHL a nyní mu vlají z pod přilby znovu. "Říkal jsem si: 'Jak se můžu co nejvíc přiblížit tomu Jágrovi, který hrál před patnácti lety?' Tolik gólů už dávat nebudu a těžko můžu předvádět podobný styl hry jako tehdy. Tak už zbývá jedině nechat si dlouhé vlasy," pokračoval Jágr v dobré náladě.

V Rusku je lépe

Z té jej nevyvedlo ani vyptávání Američanů na hokejové poměry v Rusku. "Je to tam mnohem svobodnější. Nemusíte se pořád kontrolovat, nechávají vás na pokoji. Žijete si tak, jak sám chcete," řekl a přiznal, že i ze Sibiře nadále sleduje na internetu NHL a je v kontaktu s New York Rangers.

V New York Times zdůraznili, že Jágr byl hvězdou českého týmu na olympiádě v Naganu, ale na hrách ve Vancouveru bude hrát ve druhém útoku a nebude patřit mezi hlavní tahouny týmu. Jakoby to Jágr tušil, zavtipkoval si jeho redaktory i na závěr rozhovoru. Když už byli na odchodu, prohodil přes rameno: "Někam s vámi vyrazím, kluci. A ty dárky můžete přinést i zítra, třeba nějaký auta," smál se.