Hlavní obsah

Jágr: Souboj se Sáblíkovou? Byl bych bez šance

VANCOUVER

Poprvé v životě sledoval Jaromír Jágr na vlastní oči rychlobruslení. A hned viděl historický triumf Martiny Sáblíkové. „Je to parádní zpráva pro Česko i pro Martinu,“ pokyvoval. Na tribuně kousek za cílem jen pasivně nepřihlížel životnímu závodu české rychlobruslařky. Tleskal, fandil, prožíval závod chvílemi ve stoje. A také se hecoval s pohlednými Kanaďankami, které seděly před ním.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dobré náladě

Článek

„Ony nevěřily, že Martina může vyhrát. Já jim říkal, že to je stoprocentní, že ona vůbec netrénuje a jde si zabruslit a stejně je porazí,“ vykládal hokejový útočník.

Z rychlobruslařských závodů si odnesl mnoho postřehů. „Mně by vadilo, jak se všichni rozbruslují. Kdybych jel já, už nemohl a někdo se kolem mě jen tak projížděl, tak by mě to štvalo,“ smál se dobře naladěný Jágr. „Škoda, že hokejový turnaj se taky nehraje jen jeden den. Za čtyři minuty hotovo, žádný kontakt,“ vtipkoval hokejista.

Na bruslařský souboj se Sáblíkovou by si rozhodně netroufl. „To bych byl bez šance,“ je mu jasné. „To by Martina musela jet nejdříve trojku, pak za pět minut pět kilometrů a když by pak byla ztuhlá, tak bych s ní snad rovinku vydržel,“ našel s úsměvem cestu k rovnému souboji a přiznal, že před svým odchodem do Ruska chtěl poprosit o pomoc s bruslařskou technikou Sáblíkové trenéra Petra Nováka.

„Každá rada je drahá a člověk se pořád musí učit. Zvlášť od lidí, kteří už něco dokázali,“ vysvětluje Jágr, jenž se Novákovi o svém nápadu zmínil cestou ze slavnostního vyhlášení. „Já bych mu řekl: ,Pane, nedělejte si srandičky, hrát si na Jágra´ a položil mu telefon, protože bych nevěřil tomu, že nám rychlobruslařům volá samotný Jágr,“ rozesmál se kouč.