Hlavní obsah

Djokoviče vynesla na vrchol bezlepková dieta. Teď o tom vydává knihu

Bělehrad

Světová tenisová jednička Novak Djokovič v nové knize poodhaluje, co stojí za jeho úspěchy v posledních letech. Podle srbského hráče je to hlavně změna jídelníčku a přechod na bezlepkovou dietu, díky níž získal na kurtech šest z celkově sedmi grandslamových titulů. Kniha s názvem Serve to Win (Podávat na vítězství) vyjde na konci srpna před US Open.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič během finálového duelu ve Wimbledonu.

Článek

Šestadvacetiletý Djokovič přešel na bezlepkovou dietu na konci roku 2010. Cítil se pak lehčí, rychlejší a celkově lépe. Rok nato zažil životní sezónu: posbíral deset titulů a dlouho nenašel přemožitele.

Mnozí fanoušci i soupeři srbského tenistu obdivují pro jeho měkké a ohebné kotníky, díky kterým se dokáže na kurtu dostat i z těch nejzapeklitějších situací.

Djokovič v knize prozradil tipy na správnou výživu a popisuje, jak mu změna stravy pomohla fyzicky i mentálně a hlavně splnit dva dětské sny: vyhrát Wimbledon a stát se nejlepším tenistou na světě.

Související témata: