Hlavní obsah

VIDEO: V Brazílii létaly tahače i utržená kabina. Jezdci zázrakem přežili

Hrůzně vypadající karambol, ovšem se šťastným koncem, se odehrál při víkendovém podniku brazilského šampionátu tahačů v Sao Paulu. Jeden z pilotů ztratil kontrolu nad svým kamiónem, vznesl se do vzduchu a dopadl přímo na vůz jednoho ze soupeřů. Tvrdý náraz několikatunového speciálu utrhl druhému vozu kabinu a neovládaný podvozek se vydal zpět na trať.

Foto: , Reuters

Z tahače Bruna Junqueiry zbyl jen vrak.

Článek

Při těch záběrech se až tají dech. Bruno Junqueira na okruhu Interlagos ztratil ve vysoké rychlosti ve čtvrtém kole kontrolu nad svým tahačem Ford, vznesl se do vzduchu a dopadl přímo na Volvo Diumara Buena, jemuž náraz oddělil kabinu od podvozku.

K nadšení diváků vystoupil Bueno ze zbytku svého vozu zcela nezraněn. Hned na to ale nad okruhem zavládlo mrazivé napětí, protože Junqueiru nemohli záchranáři z převráceného vozu dostat. Nakonec se ale podařilo někdejšího vítěze seriálu F3000 a trojnásobného vicemistra série CART vytáhnout a třiatřicetiletý závodník, jemuž se v letošní sezóně nepodařilo sehnat angažmá v IRL, také odešel po svých. Lékaři mu poté ošetřili pár drobná poranění.

Reklama

Související témata: