Hlavní obsah

Hradec Králové KHL nerozšíří, nováčky jsou Kyjev a Chanty Mansijsk

PRAHA

Hokejový klub Lev Hradec Králové Kontinentální ligu v příští sezoně nerozšíří. Novými členy se staly Kyjev a Chanty Mansijsk. Rozhodlo o tom v pondělí vedení soutěže.

Článek

Zástupci východočeského klubu nemají aktuálně žádné informace o verdiktu KHL, jednatel Lva Jaroslav Zídek však již na začátku května připustil, že snaha Hradce Králové skončí neúspěchem.

Zdroj z KHL zpravodaji ČTK řekl, že Hradec Králové nepředložil dostatečné finanční garance. To byla jediná vada na kandidatuře českého klubu. Zejména s ohledem na chybějících přibližně patnáct procent rozpočtu dostal Lev dodatečně čas do 15. května, aby předložil doplňující informace a podklady.

"Klub žádnou oficiální informaci od vedení KHL nedostal. Všechny podklady jsme dodali a očekáváme rozhodnutí," řekl tiskový mluvčí Hradce Králové Zdeněk Šesták. Víru Lva, že v příštím ročníku soutěže bude přece jen figurovat, udržuje i skutečnost, že se KHL o Hradci Králové v oficiální tiskové zprávě nezmiňuje.

O rozšíření KHL a programu sezóny 2010/11 v pondělí hlasovala Rada ředitelů KHL, která se rozhodla podle očekávání a dřívějších zpráv zařadit nově do soutěže Jurgu Chanty Mansijsk a Budivelnik Kyjev, který bude v příští sezoně trénovat současný reprezentační asistent Josef Jandač.

Vedle Hradce Králové se o vstup do "Otevřeného mistrovství Ruska" ucházely ještě Gazovik Ťumeň, Vetra Vilnius a Křídla sovětů Moskva.

V Moskvě bylo zároveň potvrzeno, že v příští sezóně nebudou v soutěži dále figurovat Lada Togliatti a Dynamo Moskva s Balašichou, které se sloučily v jeden klub.

Podmíněně zůstal v KHL Jekatěrinburg, který musí do 25. května předložit další finanční podklady. "Dokumenty týkající se financování nesplňují požadavky právních předpisů KHL," uvádí se na oficiálních internetových stránkách soutěže.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články