Hlavní obsah

Besiktas se zajímá o sparťana Frýdka, píší v Turecku

Istanbul

Besiktas JK, slavný klub z tureckého Istanbulu, se podle tamních médií zajímá o fotbalistu pražské Sparty Martina Frýdka. Informaci uvádí mimo jiné celostátní sportovní deník FotoMac. 28letý odchovanec letenského klubu má být případnou náhradou, pokud by Turkům nevyšel předjednaný příchod konžského beka Fabrice N’Sakaly, jemuž končí smlouva v Alanyasporu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek ze Sparty Praha se žene za míčem během utkání v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Besiktas v uplynulém týdnu přišel o portugalského reprezentanta Pedra Rebocha, jemuž vypršelo hostování z druholigového francouzského Guingampu. Původní dohoda o jeho tureckém angažmá nepočítala s neplánovaným prodloužením sezony kvůli pandemii koronaviru.

Po sezoně navíc vyprší kontrakt tureckému reprezentantovi Caneru Erkinovi, který má zamířit do Fenerbahce. Jako čistokrevný levý bek tak bíločerným zbývá už jen devatenáctiletý odchovanec Ridvan Yilmaz, jenž v této sezoně odehrál pouze tři ligová klání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek ze Sparty během výročního utkání s Českými Budějovicemi.

Martin Frýdek má oficiálně smlouvu se Spartou do letošního léta, klub zatím stále neinformoval o prodloužení spolupráce, která po Frýdkově návratu z Liberce trvá už pět let.

Turecký tisk také spekuloval o chystaném podpisu Besiktase s Martinem Haškem, poté co sám hráč v březnu vypověděl kontrakt se Spartou. Ani tato zpráva však nebyla oficiálně potvrzena, pražský klub navíc rozporuje oprávněnost Haškových kroků.

Reklama

Související témata: