Hlavní obsah

Olomouc nemůže po restartu chytit dech. Kouč Látal je v ohrožení

Po koronavirové pauze nemůže olomoucká Sigma chytit dech. Ze sedmi utkání vyhrála jediné. Po třech týdnech prohrála s Příbramí podruhé. Hanáci se sice nemusí obávat o záchranu, ale sezona je už teď špatná. V semifinále poháru prohráli doma s Libercem, její fanoušci čekají na domácí výhru dokonce čtyři měsíce. A doufají, že přijde v úterý s Teplicemi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Vít Beneš z Olomouce a Matěj Polidar z Příbrami v utkání 1. kola nadstavby.

Článek
Fotogalerie

V Příbrami, kromě dvou situací, byla Sigma neškodná. „Nepředvedli jsme dobrý výkon. Z naší strany to bylo pomalé, chyběly nám síly. Příbram nás předčila v nasazení, v soubojích, v rychlosti, to vše nám chybělo," stěžuje si olomoucký trenér.

„První gól jsme si dali sami, když jsme špatnou přihrávkou přes celé hřiště nabídli soupeři brejk. Pak tři naši hráči stojí u jednoho protivníka a uděláme faul. A pak přišla penalta. Z toho jsme byli zklamaní," říká Radoslav Látal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal.

„Po poločase jsme zápas chtěli otočit a přešli jsme na tři obránce. Příliš šancí ale z naší strany nebylo, protože jsme byli pomalí, vše jsme hráli dozadu, chyběla nám kombinace jeden na jednoho v křídelních prostorech, nedostali jsme se vůbec do zakončení. Soupeři přeji vítězství, bylo zasloužené. My se teď musíme nachystat na úterý na utkání s Teplicemi," hledá kouč Sigmy důvody porážky.

Bylo znát, že změny v sestavě nepřinesly kýžený efekt. „Museli jsme přeskupit řady, na některých hráčích byla znát únava. Příležitost dostali jiní. My musíme vyhrát zápas s Teplicemi, abychom definitivně potvrdili záchranu," přiznal Látal. V Příbrami přišel už v první půli o záložníka Milana Kerbra.

„Píchlo ho vzadu ve stehenním svalu. Uvidíme, co řeknou po vyšetřeních lékaři, ale mám obavu, že pro něj sezona skončila," dodal kouč, o jehož osudu na lavičce Hanáků se spekuluje. Vedení klubu chce situaci řešit po sezoně, ale moc mu nevěří. Naštvaní na Látala jsou i někteří fanoušci.

Reklama

Související témata: